Најновије

ПУТИН ЛУПИО ШАКОМ О СТО: Ако Вашингтон размести ракете у Европи, циљаћемо Америку!

Руски председник Владимир Путин рекао је у обраћању Федералној скупштини да је Русија спремна да се брани ако Вашингтон одлучи да размести пројектиле у Европи.

Владимир Путин (Фото: Kremlin. ru)

Он је рекао да ће САД у том случају бити мета руских ракета.

Путин је изјавио да Русија неће прва разместити ракете у Европи, али да ће, ако САД то учине, Москва то схватити као претњу.

- У том случају Москва ће бити принуђена да размјести наоружање како би могла да гађа не само територије где су размештени ракетни системи, већ и територије где се налазе центри за доношење таквих одлука - рекао је Путин у обраћању Федералном парламенту.

Коментаришући иступање САД из Споразума о ракетама средњег и малог домета (ИНФ), Путин је рекао да су од тренутка потписивања тог документа до данас многе земље радиле на развоју таквог наоружања, док Вашингтон и Русија нису.

Према његовим речима, Америка је требало тако и да каже, а не да измишља којекакве разлоге да иступи из ИНФ-а.

Путин је нагласио да су САД прекршиле ИНФ размештањем у Европи система "еџис ашор", који су у стању да лансира "томахавке".

Путин је нагласио да жели пријатељске односе са Вашингтоном и не прети никоме, већ само предузима мере одмазде. Он је у рекао да Русија жели пуноправне, равноправне и пријатељске односе са САД, уз напомену да су све мере одмазде одбрамбене.

- Русија жели пуноправне, равноправне и пријатељске односе са САД. Русија не прети никоме и све мере које предузимамо на пољу безбедности су чиста одмазда, што значи да су оне одбрамбене - истакао је Путин.

Путин представио ново наоружање - "Циркон"

Владимир Путин представио је данас нове типове наоружања, а највећу пажњу поклонио је хиперзвучној ракети „Циркон", која је у стању да лети брзином од девет махова.

Путин је током обраћања Федералној скупстини рекао да је покренута серијска производња комлекса „Авангард", као и производња “Сармата".

Најновије оружје "Пересвет" и “Кинжал" показали су своју ефикасност, а успесно испитивање просао је и "Буревесњик", док ће "Посејдон" бити спуштен у воду у првом кварталу ове године, преноси Спутњик.

"Русија је суверена држава"

Русија је била и биће суверена независна држава - или ће бити таква или је уопште неће бити, поручио је руски председник.

- Русија је била и биће суверена земља, она ће таква бити или је неће бити уопште. Русија не може да буде држава ако не буде суверена. Неке земље то могу, али Русија не - истакао је руски председник.

Ширење поверења и сарадње са другим земљама у разним сферама је приоритет спољне политике, додао је Путин.

Он се осврнуо и на питање Јапана, рекавши да је од велике важности пронаћи пут како би се потписао мировни споразум.

Резерве Русије потпуно покривају спољни дуг

Златне и девизне резерве Русије у потпуности покривају целокупан спољни дуг земље, први пут у историји, поручио је руски председник.

Он је издвојио четири економска приоритета земље - раст продуктивности рада, повећање извоза секундарних роба, поболшање пословне климе, као и уклањање свих економских ограничења. Путин је, такође, наложио влади да креира најповољније услове за инвестиције у високо-технолошке стартапове, преноси агенција Тас с.

- Целокупно наше законодавство мора да буде у складу са актуелном техонолошком ситуацијом - поручио је шеф руске државе.

Такодје је дао налог Централној банци да што је пре могуће нормализује домаће микрофинансијско тржиште и указао на потребу заштите грађана од "превара бескрупулозних кредитора".

Мере за раст наталитета

Путин је претходно рекао да је наталитет у Русији у опадању и да је потребно сачувати народ и подржати породице.

- Људи морају да осете промене, да се ситуација мења набоље. Главни задатак је да се сачува наш народ, да се подрже породице, рекао је Путин.

Он је поводом нових мера о повећању наталитета у Русији рекао да је земљи потребно више деце, а мање пореза. Путин је подсетио на нове мере које су уведене за новонастале породице – новчане накнаде за прво и друго дете, без обзира на регион Руске Федерације у којем се родило.

Он је подсетио на нове мере које су уведене за породице - новчане накнаде за прво и друго дете, невезано за регион Руске Федерације где се дете родило.

- Решење демографских проблема директно је повезано са смањењем сиромаштва - указао је Путин и прецизирао да је 2000. године сиромашних било око 40 милиона људи, док је данас тај број смањен више него дупло, на око 19 милиона.

Путин је додао да Русија треба да се креће само напред и да своје кретање убрза. Путин је рекао да, уколико неко мисли да то није могуће, онда је боље да са таквим ставом не приступа свом послу.

Изградња хиперсоничног „Авангарда“ је попут лансирања првог вештачког сателита на свету! Тајанствено руско оружје је.. Прочитајте ОВДЕ све о томе.

Извор: Танјуг/Срна/Euronews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Путин: Без ракета у Европи пре САД, развијамо хиперсоничну.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА