Најновије

УБИЦА ЏИХАДИСТА! Погледајте како изгледа руска хеликоптерска тактика „слободног лова“ у Сирији (ВИДЕО)

На интернету се појавио видео на коме се види борбена употреба хеликоптера Ми-35 и Ка-52 у Сирији. Овај материјал је објављен на Јутјубу. На њему је приказан сегмент тактике „слободног лова“ која у ствари представља борбено патролирање по непрегледном пространству истока Сирије, као и ватрено дејство по тачкастим циљевима терориста као што су разна возила и командни пунктови.

К 52 у Сирији (Фото: РИА)

На видео материјалу се такође може видети дејство неуправљивим ракетним зрнима и навођеним ракетама класе ваздух-земља. Судећи по снимцима, руски хеликоптери у овим дејствима функционишу у пару. Њима асиситира и беспилотна летелица. Она има помоћну, али веома важну функцију у допунском претраживању терена, и детаљном праћењу ефеката ватреног дејства.

Треба нагласити, да се сиријска искуства борбене употребе армијске авијације систематично прикупљају и проучавају у 344. Центру за припрему летачких посада-преноси руски интернет портал РГ. На основу ових искустава се надограђује постојећа тактика борбене употребе јуришне авијације и ударних хеликоптера.

Према речима заменика команданта овог ваздухопловног центра, пуковника Владимира Клешенка, пилоти на хеликоптерима Ми-28Н, Ми-28УБ, Ми-35 и Ми-8 увежбавају напредне елементе управљања у сложеним метео-условима. Тактика се састоји од ватрених удара по тачкама непријатеља, појединачно или у пару. Том приликом хеликоптери лете на висини од 50-200 метара, док се ватра отвара на условног непријатеља који се налази на максималној дистанци до 1500 метара.

Ударни хеликоптер Ми-28Н има изузетно моћне дневно/ноћне опто-електронске сензоре. Они могу да детектују мету величине аутомобила на удаљености и до 15,000 метара. Његов колега Ми-35 исту мету може да види на даљини од неких 7,000 метара.

Избор убојног средства који се налази у наоружању хеликоптера зависи од карактеристика самог циља. Неуправљива ракетна зрна- НРЗ калибра 80 и 120 мм, се углавном користе приликом дејства по групним циљевима непријатеља. У том случају најбоље је користити плотун НРЗ који су опремљени парчадно-разорним бојевим главама које покривају велику површину тучене просторије. За гађање строго дефинисаних тачкастих циљева, какви су нпр. оклопна борбена средства, артиљеријска ПВО средства, транспортна средства, бункери итд. непревазиђене су навођене ракете „Штурм“ или „Атака“.

Сиријка, Асадова саветница открива шта Ердоган спрема! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА