Најновије

АНДРИЈА МАНДИЋ: Ђукановић је урадио све што је могао против Србије и српског народа!

Председник опозиционе НОВА и функционер ДФ Андрија Мандић рекао је да је позив Кадрија Весељија ЦГ и Македонији да се "окупе" против Србије, потпуно логичан. Како је рекао, то је потпуно логично "узимајући у обзир да је режим Мила Ђукановића урадио све што је могао против Србије и српског народа".

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

- Весељи је јуче рекао да се нада да више нема потребе за ратом на Косову, али је, додаје, лично спреман да се суочи са Србијом.

Позвао је Северну Македонију и Црну Гору, сада чланице НАТО, да се сви "окупе против Србије".  Премијер Црне Горе Душко Марковић назвао је данас позив председника косовског парламента Весељија на стварање савеза против Србије бесмисленим и додао да таква идеја не може бити прихваћена у Црној Гори. 

- Позив албанског екстремисте Кадрија Весељија да лажна држава Косово направи пакт са властима Црне Горе и Северне Македоније против Србије потпуно је логична узимајући у обзир да је режим Мила Ђукановића урадио све што је могао против Србије и српског народа, и та операција се зове окупљање проверених и доказаних српских непријатеља под један, великоалбански барјак – рекао је Мандић. 

Он је додао да су и на недавној конференцији у Минхену "многи учесници мислили да је председник ДПС Мило Ђукановић члан албанске делегације, јер је највише времена провео са албанским политичарима и њиховим лобистима". 

- Није нас изненадило да Влада ЦГ не жели да учествује у Весељијевом пројекту, који подразумијева и рат са Србијом, јер их не краси нека срчаност, као што је познато, али не искључујемо могућност да нађу неки подмукли начин да му помогну. Ратни сукоби су непредвидиви, а познати дезертери из црногорског режима никада нису били склони ризиковању властите коже - навео је Мандић. 

Мада, додао је Мандић, Весељијева екипа би их са великим задовољством гурнула у прве редове. 

- Овдашњи функционери углавном су били концентрисани на невитешка, али “прагматична” понашања попут шверца, баханалија, превара и сл, о чему ових дана сведочи и Душко Кнежевић. Док је Весељи 1999. године пуцао у наше војнике, и за свој циљ ризиковао властити живот, дотле су ови из врха црногорског режима одрађивали мање рискантне задатке за НАТО, попут искључивања воде и струје својој војсци, постављања локатора, успоравања и онемогућавања мобилизације, и слично - саопштио је Мандић. 

Мандић је саопштио да је НАТО знао да "издаји склони ЦГ режим могу да ангажују само за неке невојничке, субверзивне активности, где нема превише ризика". 

- Поред тога, црногорски режим зна да би учествовање у великоалбанском пројекту запалило и пламен у ЦГ, јер српски народ који овде живи, одувек је склон витешком држању и не би седо скрштених руку. Ми, који припадамо српском народу, делимо добро и зло са сународницима и наша је дужност, као што је била и наших предака, да поделимо његову судбину, каква год била – закључио је Мандић.

Да ли ће Балкан доживети нешто попут Арапског пролећа? Прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мило Ђукановић као гост у емисији “Укрштене ријечи” на ТВ Прва

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА