Најновије

ШЕШЕЉ САХРАНИО СКОТА: "Превршио си сваку меру, треба те протерати!"

Србија је на погрешној страни историје, сматра амбасадор САД у Србији Кајл Скот, коментаришући позицију Србије по питању тренутне политичке кризе у Венецуели. На то је оштро реагова председник СРС-а Војислав Шешељ.

Шешељ (Фото: Јутјуб)

- Народ Венецуеле гладује под нелегалном владавином диктаторског режима. Више од 50 држава Латинске Америке, Северне Америке и Западне Европе стале су уз народ Венецуеле и привременог председника Гуаида. Србија је на погрешној страни историје - написао је на твитеру Скот, чија земља такође подржава Гуаида.

Он је уз ту поруку "линковао" вест о сусрету шефа српске дипломатије Ивице Дачића и заменика министра спољних послова Венецуеле Ивана Хила, који борави у посети Србији.

Председник СРС-а згоржен је овом изјавом америчког амбасадора и наводи и да је сада превшио сваку меру.

- Када год је Србија била на страни Русије, била је на исправној страни историје! Од Другог светског рата, наовамо, када год је Србија или Југославија била уз Америку, била је на неисправној страни историје! Скот се константно меша у унутрашње ствари наше земље које га се не тичу и за које га нико не пита, сада је то урадио опет и после овога би му дефинитивно требало отказати гостопримство. Сада је заиста превршио сваку меру и треба га протерати - казао је Шешељ, подсећајући да Венецуела са Мадуром на челу никада није признала тзв. државу Косово.

Шешељ је, иначе са свим посланицима СРС-а пре неколико дана у Амбасади Венецуеле потписао отворено писмо у којем су народ те јужноамеричке земље и њени пријатељи апеловали на грађане САД да се успротиве евентуалној војној интервенцији Америке у Венецуели.

Шеф СРС-а тада је навео да се западни естаблишмент није задовољио ни након дванаестогодишње пљачке српских ресурса, те да ових дана покушава да изазове нови пуч и промену режима на улицама. Он је изнео податак да се самопроглашени председник Венецуеле Хуан Гваидо са четворицом сарадника обучавао у Београду још 2005. године, те да је његов учитељ био Срђа Поповић.

- А он је агент ЦИА који се налази на челу Центра за примењене ненасилне акције и стратегије КАНВАС, чији се рад углавном финансира кроз Националну задужбину за демократију (огранак ЦИА који функционише као испостава америчке владе у промовисању промене режима) - казао је Шешељ.

Он је сугерисао представницима Венецуеле да се обрате Влади Србије и затраже спровођење хитне истраге, с обзиром на то да је деловање КАНВАС-а илегално и да Србија не сме служити као база за припремање пучева и диверзија у страним државама.

Упркос руском ставу, Београд помаже у стварању Велике Албаније. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА