Најновије

АСАД КИПТИ ОД БЕСА! Е, САД ДЕФИНИТИВНО НАПАДА ИДЛИБ?! Џихадисти ударили на оно што му је најсветије!

Радикални милитанти извршили су неколико ракетних напада на град Кардаха у западној Латакији, који је родни град сиријског председника Башара ал-Асада. У нападу нико није страдао.

Башар ал Асад (Фото: SANA)

До сада ниједна група није преузела одговорност за напад. Међутим, сиријски провладини активисти верују да је то извршио Хаџат Тахрир ал-Шам (ХТШ), бивши огранак Ал Каиде у Сирији. Напад на Кардах био је последњи у низу кршења руско-турског споразума о демилитаризованој зони од стране милитаната. У последњих неколико дана, радикални милитанти су циљали стамбене области у провинцијама Латакија, Хама, Идлиб и Алепо и убиле најмање једног цивила.

Као одговор на овај напад, Сиријска арапска војска (САА) уништила је неколико ракетних бацача који су припадали милитантима. Сиријска арапска новинска агенција (САНА) саопштила је да су лансери стационирани у градовима Морек, ал-Латамина и Кафр Зита у руралном делу Хаме и граду Хбит у јужном Идлибу.

Поновљени прекршаји прекида ватре представљају озбиљан изазов споразуму о демилитаризованој зони, који изгледа да је на ивици колапса. Дан раније, сиријски опозициони извори открили су да ће турске снаге ускоро патролирати зоном како би осигурале прекид ватре. Међутим, локални посматрачи сумњају да ће овај корак, чак и ако се имплементира, стратешки променити ситуацију.

Последња опомена Израелу из Ирана. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Песма посвећена сиријском председнику Башару ал Асаду – “Бог, Сирија и Башар”

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА