Најновије

МАДУРО СЕ СПРЕМА ЗА СУКОБ: Војска затворила границу са Колумбијом, команда у приправности (ВИДЕО)

Венецуеланска војска примила је наређења да распореди снаге на граници с Колумбијом, саопштила је команда оружаних снага Венецуеле на Твитеру.

Венецуела (Фото: Јутјуб)

"У складу са упутствима врховног команданта Мадура, наш командант Ремихио Себаљос наредио је Оружаним снагама да се брзо распореде на граници са Колумбијом како би заштитиле мир и безбедност народа затварањем границе", наводи се у саопштењу.

Овде нико не одустаје, овде се нико не умара, предаја је издаја", написала је команда.

Данас, конвој са хуманитарном помоћи, углавном из Сједињених Држава, треба да стигне на колумбијску граници. Мадурова влада намерава да спречи њен увоз у земљу и већ је затворила копнену границу са Бразилом и морску границу са Малим Антилима. Разматрана је и могућност затварања границе са Колумбијом.

Венецуеланска опозиција инсистира да се пропусти хуманитарна помоћ, али је председник Николас Мадуро категорички одбио да је прихвати.

Према његовим речима, америчка помоћ претворена је у "лажну представу", с обзиром на чињеницу да је Вашингтон блокирао имовину државне нафтне компаније PDVSA и тиме забранио трансакције, чиме је Венецуелу лишио више од десет милијарди долара, а Енглеска банка одбија да Каракасу да златне резерве.

А шта је са Гадафијевим милијардама, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА