Најновије

ПОСЛЕДЊА ОПОМЕНА ИЗ ИРАНА: Израел је прешао "црвену линију", нек се спреме за... (ВИДЕО)

Секретар иранског Врховног савета за националну безбедност, Али Шамхани, рекао је да његова земља пружа "саветодавну помоћ" Сирији у борби против тероризма на захтев Дамаска и нагласио да ће се ова помоћ наставити.

Иранска исламска револуционарна гарда (Фото: Јутјуб)

- Остаћемо у Сирији и борити се против тероризма све док легитимна сиријска влада не поднесе другачији захтев - рекао је Шамхани у интервјуу за “Тасним њуз”. Када су га питали за израелске војне нападе на Сирију, Шамхани је рекао да такви напади "служе интересима терориста" и том приликом је обећао да ће одговорити на било какве сличне нападе у будућности.

- Жестоко смо одговорили на израелски напад на Т-4 ваздушну базу у Сирији и нанели им тежак ударац (Израелцима). Договорили смо се да заштитимо нашу црвену линију у подручју људских жртава узрокованих било којим чином агресије и инвазије - рекао је Шамхани.

Седам иранских војних саветника убијено је у израелском нападу на базу Т-4 у априлу прошле године. Тада су Исламска револуционарна гарда (ИРГЦ) и Сиријска војска (САА) одговорили покретањем десетина тешких ракетних напада на положаје израелске војске на окупираној Голанској висоравни. Према Шамханију, Иран успешно сарађује са САА и другим савезницима како би спречио људске жртве у израелским нападима. Званичник је такође открио да Иран ради на томе да унапреди снагу "отпора" у Сирији. 

- Погодили смо више од 90 одсто наших циљева. Дакле, израелско казнено бомбардовање Сирије није имало стратешки утицај и “отпор” је наставио са својим активностима - додао је он.

Шамханијеве изјаве одражавају посвећеност Ирана својим савезницима у Дамаску. Недавно су САД почеле да врше притисак на обе стране војске, економски и политички, како би их раздвојиле. Међутим, ова стратегија је пропала.

Погледајте ОВДЕ шта никако не треба да радите у Турској.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Иранска војска током војних маневара

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА