Најновије

Промоција романа "Београдски трио" Горана Марковића Књига која је одушевила читаоце!

Промоција романа „Београдски трио“ Горана Марковића ће бити одржана у понедељак, 25. фебруара од 18 сати у Великој сали СКЦ-а (Краља Милана 48) у Београду.

Фото-Лагуна

О књизи ће осим аутора говорити и књижевни критичар Милан Влајчић, уредник Дејан Михаиловић и глумац Тихомир Станић.

 

У роману „Београдски трио“ Горан Марковић исписује драматичну повест о љубавном троуглу која се одвија у послератном Београду. Он притом успева да нам сивило југословенске свакодневице у епохи хладног рата прикаже очима једног странца, исплете уверљиву причу са познатим историјским личностима и тако на оригиналан начин осветли немиле догађаје и појединости из оскудних времена Информбироа.

 

У време преломних догађаја које је обележила резолуција Информбироа с краја четрдесетих година прошлог века у Југославији, један од службеника Британске амбасаде у Београду и главни јунак ове књиге био је и прослављени писац Лоренс Дарел. Неформалан као личност и непредвидљив као дипломата, Дарел се упушта у љубавну авантуру са женом једног високог руководиоца, који ће убрзо завршити на Голом отоку. Кад ускоро и његова жена доживи исту судбину, британски писац и дипломата учиниће све да је спасе и да се помогне њеној кћери, девојчици која је силом историјских неприлика остала без оба родитеља.

Потресан и забаван истовремено, духовит, инвентивно компонован као колаж докумената, писама, дневника, Дарелових извештаја Форин офису, реферата логорских руководилаца централи Удбе, преписке британских дипломата, дешифорваних депеша, службених записника и сведочанстава, „Београдски трио“ не испушта се из руке до последње странице.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА