Најновије

УПОЗНАЈТЕ НАЈМЛАЂЕ БОРЦЕ ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ: Предали се СДФ-у, а онда су Курди открили језиву истину о овој деци! (ВИДЕО)

Нова група бораца ИД предала се Сиријским демократским снагама (СДФ) у долини реке Еуфрат 23. фебруара, наводи Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР).

Најмлађи борци Исламске државе (Фото: Јутјуб)

Група за надгледање са седиштем у Великој Британији открила је да су неки од бораца били деца Јазида, која су отета од стране терористичке групе на планини Синџар у северном Ираку током бруталног напада јединица ИД у августу 2014. године. Снаге, које подржавају САД, већ више од два месеца евакуишу цивиле из последњег упоришта ИД у долини Еуфрата. Током процеса евакуације, десетине Јазида је ослобођено из руку терористичке групе.

Упркос овим напорима, више од 3.000 Јазида још увек недостаје, према недавним извештајима. Активисти страхују да су многи од њих убијени снажним бомбардовањем од стране Коалиције под америчким вођством или чак погубљени од стране бораца ИД. СДФ и специјалне снаге САД, Велике Британије и Француске сада се припремају за напад на последње положаје ИД. Ово је компликована мисија с обзиром да преостали терористи користе цивиле као људски штит.

Борио се против џихадиста ИД да би га то на крају скупо коштало. Прочитајте ОВДЕ причу једног хришћанског борца.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Народ Јазиди и њихова религија. По чему се разликују од осталих блискоисточних народа и доминантних религијских група на том подручју?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА