Најновије

ЈОШ ЈЕДАН ПРОТЕСТ У БЕОГРАДУ: Маме су мафија? Жене кренуле у борбу против власти (ВИДЕО)

У организацији Иницијативе "Маме су закон" данас је у Београду одржан протест под називом "Маме су мафија?" због тога "што Влада Србије игнорише њихове вишемесечне захтеве да се измени лош Закон о финансијској подршци породици са децом".

Маме нису мафија (Фото: Јутјуб)

Учесници протеста окупили су се на платоу испред Филозофског факултета у Београду, а затим су кренули у шетњу до Владе Србије.

Окупљени су носили транспаренте на којима је писало "Солидарне жене", "Жене узвраћају ударац", "Маме мафијашице поносне раднице", "Маме нису мафија!", "Маме су закон", "Женска љутња, а не ћутња" и "Солидарно против сексуалног насиља".

Посланица Странке модерне Србије Татјана Мацура рекла је да су у петак представници Иницијативе Маме су закон Уставном суду предали предлог за оцену уставности Закона о финансијској подршци породици са децом, као и да га је потписао 31 посланик.

"Очекујемо да ће Уставни суд да донесе праву одлуку и да ће овај закон прогласити неуставним и да ће се он силом наћи у Скупштини Србије", рекла је Мацура.

Мацура је објаснила да је у некоколико наврата тражила допуне дневног реда седнице републичког парламанта, али јој то није пошло за руком, пре свега, зато што владајућа већина не гласа да се предлог измена и допуна тог закона стави на дневни ред.

"Ово је била принудна мера коју смо применили и практично наложили Уставном суду да процени да ли је Закон о финансијској подршци породици са децом неуставан", рекла је Мацура.

О протестима у Подгорици прочитајте ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Најава протеста '’Маме су мафија?'’

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА