Најновије

"НЕМАМО ОДБРАНУ ОД ПУТИНОВИХ РАКЕТА": Запањујуће признање америчког обавештајца! (ВИДЕО)

Руски председник Владимир Путин представио је нову крстарећу хиперсоничну ракету "Циркон" на говору пред Федералном скупштином, када је упозорио да ће војска циљати мете у Америци уколико Вашингтон распореди ракетне системе у Европи. Да ли је "Циркон" заиста опасан колико то Путин тврди?

Циркон (Фото: Риа)

Ова ракета је у стању да лети брзином од девет махова.

ЦНБЦ, позивајући се на обавештајне изворе, тврди да су САД "тренутно неспособне" да се заштите од ових ракета. Према извештају ЦНБЦ, Русија је од 2015. године спровела пет тестова пројектила "Циркон".

- Оно што видимо са овим конкретним оружјем је да су га Руси дизајнирали да има способност двоструке намене, што значи да се може користити против мете на копну, као и на броду на мору - објаснио је један извор у децембру.

Како је навео, један успешан тест пројектила показао је да је у стању да постигне континуирани лет, што је кључно за развој хиперсоничног оружја.

САД страхују да би Русија могла да 2021. године почне са масовном производњом ових пројектила и да би њена војска могла да почне да их користи до 2022. године.

Пензионисани совјетски и руски адмирал Всеволов Кмиров упозорио је да "Циркон" може да савлада сваки одбрамбени систем у Источној Европи. Он је споменуо недавно суспендовани Споразум о нуклеарним снагама средњег домета (ИНФ), рекавши да су САД напустиле споразум како би могле да ојачају своју позицију на истоку континента. Међутим, како каже, нови руски пројектил би могао да погоди сваку америчку мету веома брзо.

- Нова ракета ће омогућити да се нападну кључни контролни системи или командни центри САД. Такав хиперсонични систем као што је "Циркон" практично пробија било који систем противракетне одбране - рекао је руској државној новинској агенцији ТАСС.

Док је Русија оптужила САД да су напустиле ИНФ како би распоредиле ракетне системе на њеној граници у Европи, Доналд Трамп је инсистирао да је Кремљ већ прекршио споразум развојем ракете Новатор 9М729.

Америчка влада је крајем прошле године упозорила да "Кина и Русија раде на развоју хиперсоничног оружја, јер њихова брзина, алтитуде и способност маневрисања могу да победе највећи број антиракетних система".

- Нема постојећих противмера - речено је из америчке владе.

„Калашњиков“ произвео дрон који ће утицати на ратовање као аутомат „калашњиков“. Прочитајте ОВДЕ све детаље.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА