Најновије

ПОЧЕЛО ЈЕ ФИНАЛНО ЧИШЋЕЊЕ ПУСТИЊЕ: Терористима преостаје само да моле за милост (ВИДЕО)

САА је започела још једно чишћење пустиње од остатака терориста Исламске државе.

САА (Фото: Јутјуб)

Након завршетка уништења ИД на обе стране Еуфрата на територији Сирије, владине снаге су кренуле у коначни напад пустињских подручја у провинцијама Хомс и Деир ез Зор.

Ово је започето због неколико случајева непознатих напада на пунктове САА који се налазе на путевима у овим подручјима, локалне становницике удаљених села и аутомобиле. Ови инциденти изазвали операцију.

Сада већ има времена и ресурса, пре свега људских, да са највећом пажњом провере сваку зграду, сваку пећину, сваки жбун у пустињи. Ово чишћење ће трајати 3-4 дана.

После тога, део укључених трупа ће ићи на подручје покрајине Хама и Идлиб, где су се недавно терористи Хајат Тахрир аш Шам активирали, неки ће се вратити и учврстити дуж Еуфрата.

Данашња операција више личи на полицијскуу него на војсну. А ово је карактеристична и пријатна разлика у односу на гледање претходних операција. Раније се САА супротстављала добро опремљеним јединицама ИД, а данас су то углавном усамљене мање милитантне групе које нису имале времена да напусте ова подручја на време.

Овде су милитанти извршавили разне задатке, а сада им преостаје само један задатак - да преживе и покушају да изађу. Али данас немају где да оду, стиже САА

У прва два дана операције, САА није наишла на милитанте. Али, успели су да виде праве бедуине који живе у пустињи апсолутно својим животима, готово без задирања у проблеме околног света.

Који су циљеви руских ракета у САД, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Исценирани хемијски напади

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА