Најновије

АМЕРИКАНЦИ У СТРАХУ БЕЖЕ У БУНКЕРЕ: Због Путинових претњи боје се краја света (ВИДЕО)

Они који страхују да ће доћи до краја света имају могућност да изаберу обичан бункер који кошта 25. 000 долара или онај луксузнији који вреди око три милиона долара.

Илустрација (Фото: kremlin.ru/ Правда)

Нуклеарни споразум између САД-а и Русије практично више не постоји, а руски председник Владимир Путин поручује како ће на свако размештање ракета његова земља да одговори. Ове недавне изјаве и потези узнемирили у светску јавност, а поготово оне који страхују од нуклеарног рата.

Они се у свету називају  "преперима" (припремачи), а они који немају своја склоништа последњих дана показују велик интерес за куповином бункера отпорних на ударе метеорита, нападе бојним отровима, разорним бомбама...

"Куће" за заштиту од нуклеарних напада у САД-у су постале толико популарне да су се појавили планови за градњу сличних објеката у Немачкој, Јужној Кореји и Аустралији.

Стручњаци који прате тзв. покрет препера кажу како је у последње време све више таквих људи и да је страх од апокалипсе у западном свету увукао међу људе.

Милтон Торес, 42-годишњи инжењер постао је први препер на свету који се трајно преселио у свој бункер. Свом досадашњем животу је рекао "збогом", а сада живи у насељу Vivos xPoint у Јужној Дакоти у којему је 575 бункера за смештај око 5000 људи.

Милтон је купио бункер од 200 квадрата за 25.000 долара:

- Више не знам шта је истина, а шта није. Збуњени смо, мислим да власти не желе панику око свега што се догађа. Мислите ли да ће вас влада спасити? Ако тако мислите, срећно вам било, каже препер.

Крај света је на видику

Његов нови комшија, информатичар Том Солзби такође сматра да је смак света на видику:

- У последњих неколико година видели смо колико је рањива наша инфраструктура и колико и најмањи квар утиче на наше животе. Погледајте пример урагана Харви од пре две године - неки се људи се још увек нису вратили кућама, каже Том.

Иза ових "бункера за смак света" стоји компанија Vivos Group чији челник Роберт Вицино каже како им је циљ градња насеља за највише 10.000 људи који су у стању, ако затреба, да бране своја склоништа:

- Они могу да постану и војска јер то је природа преживљавања, додаје Вицино.

Купатила, базени, бар...

Каже и како су им луксузна склоништа у насељу Vivos XPoint најтраженија:

- Имају готово 2000 квадрата, унутра су три спаваће собе, два купатила, а све је опремљено најбољим намештајем.

Постоје и простори које становници луксузних склоништа деле, а то су одељци за производњу хране, бар, велнес центар, базени, али и стрељана.

Погледајте ОВДЕ шта ће Руси гађати у случају америчког напада.

Извор: The Sun

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА