Најновије

"Ти ћеш мене да зајебаваш за паре! Много си храбар": Аркан ишамарао министра јер ништа није праштао!

Жељко Ражнатовић Аркан није презао да удари на државне функционере како би заштитио свој бизнис, а о начинима на који је постизао резултате најбоље сведочи службена белешка Државне безбедности из 1996. у којој је откривено како је Аркан шамарао тадашњег министра финансија Јована Зебића.

Аркан (Фото: Јутјуб)

Оперативци службе открили су да Ражнатовић није бирао ни место би време за обрачун. Тамо где је затекао "грешника", ту је и ударио на њега. Управо је то био случај са Зебићем, кога је Аркан ишамарао усред познатог београдског ресторана "Мадера", о чему сведочи белешка коју је направила служба.

- Према речима нашег контакта, јуче у вечерњим сатима дошло је до инцидента у ресторану "Мадера", где је Жељко Ражнатовић Аркан ударио министра финансија Јована Зебића. Према оперативним подацима добијеним од директних сведока, дошли смо до сазнања да је јуче, 19. маја, Жељко Ражнатовић Аркан пришао столу за којим је седео Зебић са још једним пријатељем. Ражнатовић је ушао у ресторан и, чим је видео Зебића, упутио се ка њему. Био је видно љут и викао је на Зебића - пише у белешци СДБ.

У документу који су обавештајци саставили 20 маја 1996. наводи се и да су сви сведоци потврдили да је Аркан високопозиционираном функционеру Владе, али и тада владујуће Социјалистичке партије, после ударца рекао:

- Ти ћеш мене да зајебаваш за паре. Много си храбар.

Министар Зебић је убрзо напустио локал, а упућени у дешавања тог времена тврде да су послови везани за царину били повод за шамарање у "Мадери".

- Зебић је био близак са Михаљом Кертесом, тадашњим директором царине. Покушали су да петљају против Аркана, али је он ствар решио тим једним шамаром који је опалио министру. Аркану то није био проблем, све пословне несугласице решавао је исти начин. Примера ради, ако је имао проблема са пословима везаним за нафту, ситуацију је решио тако што ухвати директора "Нафтне индустрије Србије", налупа му пар шамара и добије шта хоће - прича саговорник.

Извор сведочи о још једној ситуацији у којој је бивши командант "Тигрова" подигао руку на државног службеника.

- Вагонима се шверцовала његова нафта. Директор "Железница" је то провалио, зауставио је вагоне. Аркан је одлепио, разјарен је отишао код тада првог човека "Железница". Испребијали су човека - наводи упућени саговорник.

Зашто је за Србију веома важно да се косовски чвор реши пре избора у Америци прочитајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Последњи Арканов интервију

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА