Најновије

ХРВАТСКИ БИСКУП ЗГРОЗИО ИЗЈАВОМ, ДИГЛА СЕ ЦЕЛА ЗЕМЉА: Знате ли шта се прави од абортиране деце? Ако нисте знали - најскупљи парфеми! (ВИДЕО)

Језивом изјавом да се од абортиране деце праве парфеми, пензионисани бискуп Католичке цркве у Хрватској и члан Бискупске конференције, Јуриј Језеринац, згрозио је јавност, а реаговале су и странке осудама и оценама да такав његов испад срамота.

Јуриј Језеринац (Фото: Јутјуб)

Језеринац се, наиме, у свом говору поводом 25. годишњице Почасно-заштитне бојне и Дана војне капеланије 'Свети Валентин' осврнуо на сексуална злостављања деце и побачаје.

"Данас свакодневно убијају децу по болницама позивајући се на женино право, као да дете нема та иста права. И знате шта се ради од меса те деце? Ако нисте знали, најскупљи парфеми", навео је Језеринац. 

Из ХНС-а су поручили да су апсолутно згрожени скандалозном и гнусном изјавом бискупа Језеринца и најоштрије је осуђују овакав, како наводе, испад у којем - иако је то мучно поновити - тврди да се "од меса побачене деце израђују најскупљи парфеми".

"Хрватска је секуларна држава, а оваквим изјавама не да није место у Цркви, него генерално у јавном дискурсу. Крајње је време да у Хрватској свако почне да ради свој посао: нико нема право с олтара да ускраћује права жена, посебно на овако неприхватљив и дегутантан начин", поручили су ХНС-овци.

Осуда је стигла и од опозиционог СДП-а 

"Осим што не говори истину, узнемирава јавност и напада основно право жене да одлучује о свом телу, шокантно је да у јеку афера с педофилијом у Цркви чији су истакнути чланови годинама вршили најогавније ствари над децом и младима, бивши војни ординариј релативизује те злочине", написали су на твитеру.

Реаговала је и странка ГЛАС, а њена председница Анка Мрак-Тариташ сматра да се ради о срамотној изјави. 

"Од оптужби за педофилију, бискуп Језеринац је одлучио да Цркву и клер брани дегутантним нападом на жене, њихово репродуктивно здравље и право на избор. Срамотно", навела је.

Прочитајте ОВДЕ које су то скандалозне информације уздрмале хрватску јавност.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА