Најновије

Лазански открио зашто узимамо белоруске "мигове" и упозорио на светску опасност: Путин има два минута (ВИДЕО)

Новинар, писац и војно-политички коментатор Мирослав Лазански коментарисао је преузимање два болоруска "МиГ-а 29".

Лазански (Фото: Јутјуб)

- Преузимамо их данас и од данас су они власништво државе Србије. Иду у завод "Барановићи" који је најбољи завод за ремонт у Белорусији. Они долазе расклопљени, да би војни авион прелетао преко држава, потребне су дозволе.

Дакле, они су у нашем власништву, али пошто је Белорусија ради одличан ремонт авиона биће привремено тамо. Белорусија је у Совјетском савезу била представник оне фине индустрије, они ће то фино да среде до краја године - рекао је Лазански.

Војно-политички коментатор описао је и стање српских авиона за време НАТО агресије.

- Бивша СФРЈ је купила 16 "МиГ-29", а рат смо дочекали са 12 полуисправних МиГ-ова. Грешка је била Милошевића што је све паре дао на полицију, а војску је потпуно маргинализирао. Давао је паре на јачање полиције, а војска је испаштала. Не кажем да бисмо са бољом ситуацијом добили НАТО. Ми не купујемо сада ове авионе да бисмо се борили против НАТО-а, већ за чување ваздушног простора, али и за било какву врсту амбиција локалних земаља да нешто ураде - објаснио је Лазански.

Мирослав Лазански и Миломир Марић дотакли су се теме нуклеарног рата и спремност Владимира Путина да истом учествује.

- Путин је рекао да је Русија спремна на ризике нове "Кубанске кризе". Ако им распореде ракете у Европи, рецимо у Пољској, Балтичким државама, они у Кремљу имају два минута да размисле да ли ли не улазе у рат. Да би им парирали, на америчким обалама ће ставити ракетне цирконе, које лете исто мање од 5 минуата - објаснио је Лазански.

Шта је "Рат звезда", питао је Марић.

- Инспирисан је говором Роналда Регана 1983. у Сан Франциску. Ја сам био у службеној посети у Пентагону и написао сам текст ""Рат звезда" украдена идеја Николе Тесле", то ми је била референца да 1986. године добијем интервју од генерала Абрханскона, првог команданта. Не бих се ја баш сложио да је то довело до пада Берлинског зида. СССР се распао због унутрашње издаје. Горбачов је био поведен неким лажним обећањима са Запада. Совјетски човек је могао још да опстане. Како је Горбачов завршио? Рекламира пице и постао је издајник. Дакле, "Рат звезда" није исцрпео совјетску привреду, већ неодлучност Горбачовог - закључио је Лазански.

Лазански открива тајне новог моћног оружја, Американци не могу да га оборе! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА