Најновије

ОНИ СУ НАДЈАЧАЛИ ЗАПАД НА ЧЕЛУ СА САД: Победа Сирије је победа Ирана! (ВИДЕО)

Председник Сирије Башар ел-Асад се током радне посете Техерану састао с лидером Исламске револуције Ајатолахом Али Хаменеијем и председником Хасаном Роханијем.

Асад и Хамнеи (Фото: САНА)

Сиријски лидер је честитао Хамнеију и пријатељском иранском народу 40. годишњицу победе Исламске револуције, што је пример изградње јаке државе способне да оствари интересе свог народа и брани се од свих врста спољног уплитања.

Током састанка разговарано је о снажним братским односима, који су главни фактор борбе обе земље у супротстављању плановима непријатељских држава које желе да их ослабе и шире хаос у целом региону.

Хаменеи је честитао председнику Асаду, сиријском народу и његовој војсци на победама постигнутим у борби против тероризма, и задао озбиљан ударац западним и америчким пројектима на Блиском истоку. Он му је указао да буде опрезан, јер њихов одговор на неуспех може бити опасан.

Он је потврдио да ће Иран наставити да подржава Сирију до коначне уништења тероризма, додајући да су обе земље стратешки савезници.

Асад је рекао да постизање интереса народа у региону захтева од својих влада да престану да се покоравају вољи бројних западних земаља, посебно Сједињених Држава, и да воде уравнотежену политику засновану на поштовању суверенитета других држава. Према његовим речима, подношење и испуњавање захтева других људи доводи до много лоших резултата од независног одлучивања.

Стране су нагласиле да политика неких западних држава у циљу ширења хаоса у региону неће утицати на одлучност Сирије и Ирана да наставе да штите интересе својих народа.

Сиријски председник се састао и са иранским колегом Хасаном Роханијем. Оба лидера су изразила задовољство нивоом стратешких односа у свим сферама.

Председник Асад се захвалио руководству и народу Ирана на помоћи Сирији током рата.

Рохани је је рекао да је ирански народ на страни Сирије у борби против тероризма.

Победа Сирије је такође и победа Ирана и целог исламског света. Техеран ће наставити да подржава сиријски народ до потпуне елиминације тероризма, нагласио је он.

На састанку су размотрени напори учињени у оквиру процеса у Астани, с циљем окончања рата против Сирије. Рохани је обавестио сиријског колегу о последњем састанку шефова земаља гаранта мира у овом процесу у Сочију.

Ставови оба председника поклапали су се са напретком преговора у Астани у смислу очувања територијалног интегритета и суверенитета Сирије, као и ликвидације тероризма на целој њеној територији.

Председници су се сложили да наставе координацију на свим нивоима у интересу обе пријатељске земље.

Како опозиција баца молотовљеве коктеле на Мадурову гарду, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА