Најновије

ПОСЛЕДЊА ОПОМЕНА ЗА ПРИШТИНУ: Американци имају упозорење за лажну државу Косово! Нема више шале...

Џон Ерат, главни директор за европске послове Савета за националну безбедност Беле куће и Вилијам Бред Беркли, директор за европске послове у том Савету, поновили су у понедељак, у разговору са шефом српске дипломатије Ивицом Дачићем у Београду, став о потреби хитног укидања такси које је Приштина увела на робу из централне Србије и БиХ.

Министар Дачић, Џон Ерат и Вилијам Беркли изразили задовољство унапређењем односа Србије и САД (Фото: mfa.gov.rs)

Са америчке стане "изражена је снажна подршка што скоријем наставку дијалога ради изналажења обострано прихватљивог и трајног решења, које ће водити очувању стабилности, безбедности и даљем напретку целог региона Западног Балкана", истиче се у саопштењу Министарства спољних послова.

Током сусрета изражено је обострано задовољство због унапређења билатералних односа за које је речено да имају богату историју.

Дачић је Ерата и Берклија, који бораве у дводневној посети Београду, подсетио да је прошле године низом манифестација обележено 100 година савезништва у Првом светском рату и век од подизања српске заставе на Белој кући.

Поновљена је спремност за наставак дијалога са Приштином у циљу проналажења трајног решења након повлачења одлуке о таксама, пише у саопштењу.

Исповест хероја са Кошара прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Да ли се Дачић сећа када је била седница не тему КиМ и зашто не?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА