Најновије

СУКОБ СВЕ БЛИЖЕ ЕСКАЛАЦИЈИ: Индија након бомбардовања оборила пакистански дрон близу границе, Исламабад прети одмаздом! (ВИДЕО)

Пакистански дрон оборен је данас у Гуџарату, на западу Индије, саопштили су полицијски извори, јавила је индијска телевизија НДТВ.

Ескалација стања између Индије и Пакистана (Фото: Јутјуб)

Остаци летилице виђени су у близини села Нангхатад у Кучу.

Инцидент између две земље које располажу нуклеарним оружјем потврдио је неименовани полицијски званичник који је рекао да се инцидент догодио и да је истрага у току.

Пакистанско Министарство спољних послова позвало је претходно на разговор индијског дипломату у Исламабаду да би протестовало због ваздушних напада које је Индија извела на пакистанску територију пред зору.

Министарство је саопштило да је индијска агресија претња регионалном миру и стабилности и да ће Индија добити прикладан одговор од стране Пакистана у време и на месту које он одабере".

Пакистан је данас упозорио Индију, након што је извела ваздушне ударе пред зору на њеној територији, да је сада ред на Исламабад да "изненади" свог ривала.

Портпарол пакистанске војске Асиф Гафур осудио је индијски упад и одбацио њихову тврдњу да су рано јутрос погодили терористички камп у Пакистану, пренео је АП.

Он је рекао да су индијски авиони били у пакистанском ваздушном простору само четири минута и повукли су се када су их изазвали пакистански борбени авиони.

Према његовим речима, пре него што су отишли, авиони су успели да избаце четири бомбе у близини града Балакота, али нису причинили никакву материјалну штету.

Индијски министар Гадендра Синг Шехават потврдио је да је Индија извршила ваздушни напад на "терористичке кампове" у пакистанском делу Кашмира, као одговор на напад бомбаша самоубице раније овог месеца у којем је погинуло 40 индијских војника у индијском делу те спорне области.

Секретар министарства спољних послова Видај Гохале рекао је да је Индија погодила "највећи камп за обуку" у области Балакот.

Индија је саопштила да је у нападу погинуо велики број екстремиста терористичке групе која је извршила смртоносни напад.

Прочитајте ОВДЕ ко је против најопасније базе на свету.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА