Најновије

Ванземаљска цивилизација је постојала на Антарктику! Ова мапа је доказ (ФОТО)

Светска интернет мрежа је у потпуности преплављена Google Earth сликама Антарктика које изгледају као да показују пирамиде у леденом пејзажу.

Илустрација (Фото: pixabay/ Правда)

Слике приказују три пирамиде са четири стране, сличне познатим пирамидама у Египту. Да ли су то аутентичне  пирамиде које је древна цивилизација створила својим рукама?

Ко је направио пирамиде?

Постоје бројне теорије о пореклу ових пирамида. Неке од најконтроверзнијих јесу да су пирамиде остаци раније цивилизације Атлантиде на Антарктику, или да су их изградили ванземаљци.

Други истраживачи су предложили природно геолошко објашњење за пирамиде на Антарктику. Ови научници сугеришу да “пирамиде” заправо могу бити нунатаки.

Нунатаки су врхови планина који извиру кроз лед и који су виши од околног терена.

Истраживање др Чарлса Хапгуда

Две  „пирамида Антарктика“ налазе се на удаљености 16 км од обале. Трећа пирамида налази се у близини обале.

Откриће ових пирамида сугерише да је Антарктик могао бити насељен људима у протеклих 6.000 година. У то време човек је градио пирамиде у Старом свету.

Истраживање Чарлса Хапгуда подржава могуће постојање древне цивилизације на континенту који је сада покривен ледом.

На Картама древних краљева мора др Чарлс Хапгуд објавио је мапу Пири Реис Антарктика. Ова карта из 16. века шокирала је свет јер је показивала како је Антарктик изгледао без леда.

Карта Пири Реис пронађена је у Турској. Службеник турске морнарице послао је карту у Биро за хидрографију америчке морнарице 1953. године.

М.И. Валтерс, главни инжењер Бироа, послао је мапу Арлингтону Х. Малериу на процену. Малери је утврдио да је мапа Пири Реис потпуно тачна и да је можда копирана са карте направљене пре 6000 година.

Потврда Пири Реис мапе

Карта Антарктика Пири Реис је веома прецизна. Користећи сеизмичка сондирања и сонар, истраживачи су открили да се испод ледене капе обале, планински ланци, платои итд. на мапи Пири Реис подударају са земљом краљице Мауд, Антарктиком.

Олмајер, вођа британско-шведске експедиције на Антарктику, написао је Хапгуду следеће писмо:

“Драги професоре Хапгуд,

Размотрили смо Ваш захтев да наша организација процени неке необичне карактеристике антарктичке карте Пири Реис из 1513. године. Тврдња да доњи део карте приказује обалу принцезе Марте у земљи краљице Мауд, Антарктику и полуострву Палмер, је разумна. Сматрамо да је ово најлогичнија и, вероватно, исправна интерпретација мапе.

Географски детаљ приказан у доњем делу мапе прилично се слаже са резултатима сеизмичког профила направљеног на врху леденог поклопца од стране шведско-британске антарктичке експедиције 1949. године. Ово показује да је обала била мапирана пре него што је била покривена леденом капом. Овај део Антарктика био је без леда.

Ледена капа у овом региону је сада дебела око миље. Немамо појма како се подаци на овој мапи могу помирити с претпостављеним стањем географског знања 1513. године. ”- Харолд З. Олмајер, потпуковник, командант УСАФ-а.

Писмо Олмајера-а потврдило је теорију др Чарлса Хапгуда да је мапа Пири Реис вероватно копирана са карте која је направљене у давна времена.

Др Хапгуд написао је на Картама древних краљева мора да је био сигуран да, иако је мапа Пири Реис садржавала географске ширине и дужине исцртане под правим углом у традиционалној геометрији, је морала бити заснована на ранијој мапи.

Хапгуд је био сигуран да је мапа древног порекла јер је креатор карте Пири Реис користио сфероидну тригонометрију за коју се сматрало да је измишљена у 18. веку, иако је мапа Пири Реис датирана на 1513. годину.

Без обзира на порекло снежних пирамида, откриће ових мистериозних особина повећаће спекулације о могућем људском боравку на Антарктику, у новијој историји.

НАСА пред сензационалним открићем: Земљани, ипак нисмо сами у свемиру?! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

НЛО у Србији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА