Најновије

ИРАЧКИ ПОСЛАНИК ОТКРИВА: Ево где је злогласни лидер ИД ал-Багдади и ко га чува

Ирачки посланик Хасан Салим изјавио је да вођа терористичке групе Исламска држава Абу Бакр ал-Багдади слободно креће преко ирачке пустиње у провинцији Анбар под заштитом америчке војске, извештава ирачки портал ел-Нашра.

Ал-Багдади (Фото: Јузјуб)

"Лидер ИД ал-Багдади налази се у западној пустињи у провинцији Анбар под заштитом америчке војске ... Креће се између Ирака и Сирије под заштитом Американаца", наводи се у саопштењу агенције из шиитског блока ал-Садикун.

Посланик тврди да се подршка лидеру ИД пружа из војне базе Аин ал-Асад, у којој су стациониране америчке трупе.

Према његовим речима, америчке трупе подржавају ал-Багдадија "из страха пре одобрења закона од протеривања страних трупа из Ирака".

Ал-Багдади сада није у Сирији, али у подручју између језера Сарсар и његовог родног града Самаре, казао је курдски стручњак за безбедност Хаукар ал-Џаф за лист Bagdad Today у среду. Према његовим речима, Ал-Багдади користи своје везе с локалним племенима како би се заштитио док је у Ираку.

Представник највећег парламентарног блока "ал-Фатх" Ахмад ал-Асади рекао је раније ya РИА Новости да ће закон о повлачењу америчких снага из Ирака бити један од првих који ће бити изгласан у парламенту земље на предстојећем законодавном заседању почетком марта.

Први заменик председника ирачког парламента Хасан ал-Каби изјавио је почетком фебруара да ирачки парламент намерава да изради закон о разбијању безбедносног споразума са Сједињеним Државама, што ће довести до повлачења америчких и других страних војних саветника из земље. Ал-Кабијева изјава била је одговор на изјаву америчког председника Доналда Трампа да САД одржавају војно присуство у Ираку како би могле да “пазе на Иран”.

О заоштравању ситуације у Донбасу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лов на ал-Багдадија

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА