Најновије

АМЕРИКАНЦИ ПОВЛАЧЕ ВОЈСКУ СА КОСОВА?! Вашингтон уцењује Приштину

САД имају око 650 војника на Косову у саставу Кфора, углавном смештених у Бондстилу, највећој америчкој војној бази у Европи, а извор приштинског Expres-а каже да је Вашингтон запретио да ће их повући.

Американци (Фото: US Army)

Ако Приштина хитно не укине наметнуте за сто одсто увећане таксе на производе из Србије, Вашингтон ће повући своје војне снаге са Косова, резиме је дводневних разговора званичника Савета за националну безбедност САД са представницима привремених приштинских институција и представницима косовске опозиције.

То пише приштинска GazetaExpres позивајући се на поуздани извор, који је, како се наводи, присуствовао састанцима са америчком делегацију коју чине главни директор и директор за европска питања у Савету за националну безбедност, Џон Ерат и Бред Беркли.

САД имају око 650 војника на Косову у саставу Кфора, углавном смештених у Бондстилу, највећој америчкој војној бази у Европи, а извор Expres-а каже да је Вашингтон запретио да ће их повући, ако Приштина не укине наметнуте таксе на робу из Србије.

Због игнорисања америчког захтева за суспензију наметнутих такси на српску робу, САД су већ почеле да примењују одређене санкције, а међу првима је била забрана издавања америчке визе Харадинају, који је био позван да присуствује овогодишњем традиционалном Молитвеном доручку у Вашингтону.

Суспензије наметнутих такси и наствак дијалога с Београдом су биле главне теме разговора двојице Трампових изасланика са представницима привремених приштинских институција.

Они су се у два наврата одвојено састали са Хашимом Тачијем, једном с Рамушем Харадинајем, копредседницима и члновима приштинског тима за наставак дијалога са Београдом, Фатмиром Љимајем и Шпендом Ахметијем, те са представницима парламентарне опозиције.

Приштински медији истичу да Весељи, који иначе слови као амерички човек, није био позван ни на један од тих састанака, као ни представник Покрета Самоопредељење.

Политички лидери Албанаца су подељени по питању захтева САД за укидање такси на робу из Србије и док Тачи и Весељи заговарају суспензију те мере, Харадинај те захтеве игнорише и понавља да владина одлука неће бити опозвана све док Србије не призна тзв. независно Косово.

Kaко НАТО војници позирају испред Грачанице са сатанистичким поздравом, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тајна базе Бондстил

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА