Најновије

Кошарка у колицима: Најбољи пример како се уз много воље и напорног тренинга може до врхунског резултата (ВИДЕО)

Kошарка у колицима, најатрактивнији  спорт особа са инвалидитетом, спорт који затвара Параолимпијске игре, спорт који јача тело и у којем су сви играчи једнаки јер се игра по истим правилима као и кошарка коју свакако много боље познајемо.

Koшарка у колицима (Фото: HelmCast)

Kошаркаши Сингидунума из Београда и кошаркаши Дунава из Апатина су најбољи пример како се уз много воље и напорног тренинга може до врхунског резултата. Ипак ако каткад резултат и изостане оно што је можда и много важније је њихово дружење и  интеграција у друштво, са новим смислом и циљем у животу, надметати се у најлепшем спорту на свету. Kошаркаши у колицима позивају све заинтересоване да се јаве, посете макар један тренинг и упознају се са њиховим начином живота који је далеко квалитетнији  управо зато јер се на терену осећају достојанствено и снажно.

Судбине момака у колицима су различите, толико различите да скоро и да нема истих, бар не у KKK Сингидунум. Меци из заседе, нагазна мина, саобраћајна несрећа, погрешно дата вакцина....  све то је одвојило ове људе од нормалног жив ота, живота на који су навикли али они не желе да их називате тужним причама. Напротив оно што не желе је сажаљење и помоћ  јер они заиста све могу сами. Сигурно да је у животима сваког од њих било доста тешке борбе са депресијом, тугом и свакодневицом али управо су излалз нашли кроз овај фантастичан спорт који им је свима дао нову наду.

Србија по броју клубова можда заостаје за земљама у региону и Европи али по квалитету и оном записаном коду у генима, никако. Отуда чињеница да Србија има чак 5 интернационалаца који професионално наступају за Грчке и клубове из Републике Српске. Репрезентативци се већ радују   Европском првенству Ц дивизије у Бугарској са надом да ће квалитет који имају преточити у Б дивизију што би био велики корак напред за кошарку у колицима у Србији.

Ипак најскорији наступ београдског  Сингидунума је други март у Kошутњаку с почетком у 11:30 и позивамо све заинтересоване да дођу и бодре једини српски клуб у оквиру НЛБ лиге.

Куда ће ићи траса ауто пута Београд-Бањалука сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА