Најновије

ОНИ СУ КИМОВИ ЧУВАРИ: Немају име и презиме, само број, а забрањен им је сваки контакт са породицом (ВИДЕО)

Они су много више од спектакла јер када је у питању безбедност њиховог лидера, Северна Кореја не препушта ништа случају.

Кимови чувари (Фото: Јутјуб)

Ким Џонг Ун је стгао у Вијентам на састанак са првим човеком САД Доналдом Трампом, а са њим је и овог пута кренуо велики број припадника обезбеђења. Поново су виђене сцене сличне онима са самита две Кореје у априлу 2018.

Момци који трче поред Кимове лимузине и ходају поред њега део су Канцеларије 6 централне партије, познате као Главна канцеларија ађутаната.

Регрутују се из Корејске народне армије, морају да буду исте висине као лидер, да имају добар вид, да добро гађају, пуцају из пиштоља и баве се борилачким вештинама. Кимово лично обезбеђење део је Врховне гарде која штити владајућу породицу Северне Кореје деценијама уназад.

Његови телохранитељи бирају се по физичким способностима и борилачким и војним вештинама, а кандидати се проналазе у средњим школама. Они не смеју да имају никакве ожиљке на лицу и морају имати пропорционално грађено тело, а проверава им се породична историја као и партијска оданост. Ако их изаберу, младићи добијају идентификациони број, остали лични подаци им се бришу те им се забрањује било какав даљи контакт са породицом.

У камповима за обуку проводе две године, где марширају 25 километара, тренирају теквондо, стражаре и уче тактике потребне за време посебних операција.

Према званичној историји, ова гарда је учествовала у Корејском рату, а њене јединице су изродиле чак 72 "хероја рада" и 28 "хероја републике". Ким Џонг-ил је реорганизовао гарду тако што је отпустио више десетине официра и проширио своју групу приватних телохранитеља за 200 људи и назвао их "Јединица 2.16".

Гарда је подељена на шест одељења, три борбене гарде, неколико одељења телохранитеља и један грађевински батаљон. Јединица има између 95.000 и 120.000 запослених. Претпоставља се да Ким има своју личну гарду за заштиту.

Команда гарде има кампове широм земље, обично близу званичних резиденција и има јако упориште у Пјонгјангу.

Гарда надгледа војне и партијске личности да би осигурала безбедност породице Ким Џонг-уна. Ове јединице користе и артиљеријска и оклопна возила да би заштитили руководство земље.

Ли Јанг Гук био је телохранитељ Ким Џонг-ила пуних десет година уочи састанка самита две Кореје у априлу прошле године за Си-Ен-Ен испричао је како тренинзи и кампови укључују и идеолошко ''испирање мозга''.

"Учили су нас да је Ким Џонг-ил бог и да је једини разлог због које сам рођен тај да штитим вођу" - испричао је тада он.

Први пут у историји САД океани им нису савезници, него клопке где вребају Руси. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА