Најновије

DIE WELT: Свет се смеје Немцима! Војска им се распада, док се спроводи истрага о 70 милиона мита! Нико неће да буде министар одбране!

Министарство обране Немачке има више него довољно проблема, јавља телевизијски канал Die Welt. Тужитељство истражује случај корупције у бродоградилишту Елсфлет, авиони се редовно суочавају с проблемима, војска је у лошем стању, а тешка опрема једва да успева да пуца. Цео свет исмева Немце, али министарка одбране Урсула вон дер Леyен нема разлога за бригу, нико јој не жели отети место.

Немачка војска (Фото: Јутјуб)

Немачка министарка одбране је у бродоградилишту. Изградња брода “Горк Фок” је сада неважна јер се решава проблем именовања новог председништва и надзорног одбора бродоградилишта Елсфлет, док државно правосуђе проводи истрагу о 70 милиона мита. Школска једрилица је још увек на копну и барем неће потонути, а касније ће можда бити исечена у отпад. Наравно, то би био бачен новац.

Затим следи случај консултаната везаних уз Министарство одбране. Парламентарци у истражном повереништву желе да знају како су се “сређивали” милиони радних места.

Осим тога, још увек постоје хитне услуге ваздухопловних летова. Сада је проблем додирнуо и немачког председника Штајнмајера, који на кратко заглавио у Етиопији. Министар развоја Милер био је присиљен проводити време у западној Африци, а канцеларка је морала летети у Буенос Аирес редовним летом и пропустила је отварање самита Г20. Свет се смеје Немцима. Сада се морају купити нови авиони.

Војска је такође у врло лошем стању, а нови оклопни транспортер се већ запалио.

Ханс-Петер Бартелс, испред Бундесвера каже да састав евидентирања недостатака и даље делује у свим секторима. 

- Волео бих рећи да је пролеће почело и да је све ажурирано. Међутим, истина је другачија – још увек је зима.

Разлог зашто се министарка заправо не мора плашити невоља је тај што нико не жели тај посао – пребучан, превише прљав и с мало славе.

Прочитајте ОВДЕ шта ће то Руси завршити за рекордно време а тиче се оружја.

Извор: logicno. com/Нермин Н./ Die Welt

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА