Најновије

ЛУГАНСКИ ФРОНТ: Оклопно-механизоване јединице Војске ЛНР подижу своју борбену готовост (ВИДЕО)

У ширем рејону града Луганск Војска ЛНР је одржала војну вежбу са темом оклопно-механизовани батаљон у нападу. Ангажовано је око 700 војника са око 100 јединица различите борбене технике.

Тенкист ЛНР спремни (Фото: Јутјуб)

У вежби су учествовали основни борбени тенкови Т-64БВ ојачани реактивним оклопом који се налазе у наоружању Војске ЛНР. Са њима у садејству су се налазила борбена возила пешадије БМП-1 и БМП-2. Непосредну ватрену подршку ешелонима у нападу су пружале посаде на двоценим ПА топовима ЗУ-23, као и неколико батерија минобацача у кал 82/120мм. Дејствовало се и са навођеним противоклопним ракетним системима “Конкурс”, који су у протеклом периоду показали завидну ефикасност на фронту. Вежбу су прошли и новопридошли борци који још нису имали искуства у борбеним дејствима. Официри на терену су задовољни њиховим ангажовањем и спремности да усвоје нова знања.

Сценарио вежбе који је одржан у рејону града Луганска је тако укомпонован да је целокупна активност максимално приближена реалним борбеним ситуацијама.

Према речима командира који су непосредно руководили овим активностима вежба је оцењена са веома високом оценом. Сви ангажовани састави су приказали завидну увежбаност и мотивисаност приликом извршавања најсложенијих задатака. Техника је такође задовољила критеријуме који се тичу ефикасности и функционалности. Официри и војници су обновили и продубили постојећа знања, а ангажоване јединице су додатно учврстиле своје редове.

Где Немци желе да преместе руске ракете, погледајте ОВДЕ.

Извор: Bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Обука тенкиста ЛНР

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА