Најновије

МУП И ТУЖИЛАШТВО ТРАЖЕ ЈЕДНОГ ДЕМОНСТРАНТА: Велика прашина се дигла због вешала (ФОТО)

Због великог узнемирења јавности, Министарство унутрашњих послова и надлежно тужилаштво расписаће потрагу за лицем која је јуче на протесту присталица Савеза за Србију носило вешала, поручуо је министар спољних послова Небојша Стефановић. Oбјављена фотографија осумњиченог

Вешало (Илустрација: Pixabay)

Поводом фотографије вешала на протесту у Београду, која је објављена на друштвеним мрежама, Небојша Стефановић је поручио да се тако нешто не сме дозволити.

"Србија је земља у којој можете потпуно слободно можете да изражавате своје ставове. У Паризу, Москви, Венецуели и неким другим земљама имали смо прилике да видимо и другачије слике, видели смо и да је полиција интервенисала против оних који су изражавали различите ставове. Са друге стране, овде је било нормално да свако ко жели да протестује може да уради било шта, али последњи догађај је нешто што не смемо да дозволимо", навео је министар унутрашњих послова у саопштењу.

Истакао је да није дозвољено носити вешала, и на тако груб начин вређати слободарски осећај овог народа "и подсећати га на она времена када су страдали родољуби и када су нацисти вешали људе који су се борили за слободу ове земље".

Како се наводи у саопштењу, због великог узнемирења јавности, МУП и надлежно тужилаштво расписаће потрагу за лицем које је јуче на протесту присталица Савеза за Србију носило вешала.

"То није дозвољено у нашој земљи и ми морамо да покажемо да су грађани ове земље већински опредељени за слободарску идеју и да идеја вешала и вешања неистомишљеника никада неће бити идеја која побеђује у нашој земљи", каже Стефановић.

МУП је саопштио да, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом, предузимају све мере и радње на идентификацији особе са фотографије која је јуче на јавном скупу носила вешала.

МУП објавио фотографију младића са вешалима


Фото: МУП Србије

Позивају грађане да, уколико препознају овог младића, или имају било какве информације о њему, о томе обавесте Полицијску управу за град Београд.

Какве подмукле услове Приштина поставља Београду, погледајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Демонстранти траже остаку Шарчевића

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА