Најновије

Четири земље жестоко против расправе о Косову у СБ УН!

 Још је неизвесно да ли ће Савет безбедности Уједињених нација 7. фебруара расправљати о Косову.

Савет безбедности УН (Фото: РИА Новости/Правда)

- САД, Велика Британија, Немачка и Пољска биле су жестоко против тога да се редовни тромесечни извештај генералног секретара УН о КиМ нађе на дневном реду седнице - рекао је министар спољних послова Ивица Дачић.

Дачић је на конференцији за новинаре рекао да први пут у Савету безбедности УН није усвојен дневни ред, који иначе сваког месеца предлаже председавајући, што је, оцењује, неозбиљно за организацију попут УН. 

Он је објаснио да је седница на којој би требало да се расправља о редовном извештају о КиМ заказана за 7. фебруар, али да није извесно да ли ће на њој бити речи о Косову, јер ће се вероватно тек тог дана усвајати дневни ред. 

- Тешко да можемо да скупимо девет гласова да то буде на дневном реду, јер ту нема вета. Али не могу ни они да скупе девет гласова да не буде - рекао је Дачић. 

Он је позвао међународну заједницу на договор истичући да се, ако у тренутку када је дијалог блокиран неко каже да нема потребе да се разговара о Косово, може очекивати да КиМ више никад неће бити на дневном реду. 

- Сутра морам у Вашингтон на конференцију, одатле у Њујорк, јер је седница заказана 7. фебруара. Није извесно да ли ће да буде, вероватно ће да дођу и кажу отварамо седницу, ко је за усвајање дневног реда и може да се деси да дођемо тамо, а да они не усвоје дневни ред, то је неозбиљно за организацију која претендује да води свет - рекао је Дачић.

Приштина поред политичког врши и правно насиље. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Говор Вучића у СБ УН поводом питања о статусу Косова и Метохије и формирања такозваних Оружаних снага лажне државе Косово

 

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА