Најновије

НЕПРИЈАТЕЉ НЕЋЕ МОЋИ НИ ДА ИХ ВИДИ: Русија прави невидљиву војску!

Компанија Роселетроника, део гиганта Ростекс, разматра могућност да производи линију одеће од интелигентног покривача, намењеног за камуфлажу војне опреме, саопштено је из прес-службе холдинга.

Руска војска (Фото: Риа)

Технологија је развијена по налогу Министарства одбране, а произвођач је Централни научно-истраживачки технолошки институт "Техномаш". 

"Институт тренутно истражује могућност коришћења материјала у цивилној индустрији и развија прототип производа. У будућности, технологија може бити употребљена за стварање одеће или рекламних носача", саопштено је из Роселектроника.

Како је раније саопштено из Ростекса, електрично контролисани покривач за војнике у зависности од средине може мењати боју и имитирати сложене графичке слике, на пример, лишће које трепери на ветру. Ова маска омогућава оклопним возилима или борцима да остану невидљиви за противника у оптичком опсегу, јер ће се техника и војници стопити са позадином, коју ће материјал имитирати. 

Прототип материјала камелеона први пут је представљен на форуму "Армија 2018", када је приказана кацига "Ратника" са таквом камуфлажом. Државна корпорација је истакла да употреба овог покривача не захтева много енергије: при промени боје, не више од једном у секунд и по, потрошиће се од 4 до 20 вата енергије по квадратном метру материјала.

Прочитајте ОВДЕ зашто Европа стрепи а реч је о Трампу и Путину.

Извор: rs. sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА