Најновије

Српска десница осуђује претње које су упућене сину Александра Вучића

Српска десница саопштила је да са гнушањем осуђује грозне претње које су упућене младом Данилу Вучићу, најстаријем сину председника Републике Србије Александра Вучића, и јавно захтева од надлежних органа да ургентно реагују и у складу са законом казне особу која позива на поменуто кривично дело>

Aлександар Вучић (Фото: Јутјуб)

- Присталице тзв. Савеза за Србију су попут нациста 1941. године на Теразије донели вешала, а томе већ дуже време претходе чести позиви на линч и убиства, свима онима који се не слажу са њиховим ставовима. Ђиласови и Јеремићеви пулени су упутили отворену претњу Данилу Вучићу. Особа која се потписује као извесни Саша Милошевић је уз писмену подршку својих истомишљеника са протеста јавно позвао на вешање младог Данила, а на друштвеној мрежи Фејсбук је притом поставио своје слике са аутоматским оружјем, алудирајући да ће на тај начин да се обрачуна са свима који не мисле попут њега – саопштава овај покрет.

Српска десница у саопштењу истиче да је крајње недопустиво да се икоме упућује претња смрћу, која је пре свега кривично дело, отворен позив на насиље.

- Председник Републике Србије Вучић води државну политику у складу са међународним околностима и разним притисцима са којима се свакодневно суочава, и та политика недвосмислено има своје и добре и лоше потезе – саопштава Српска десница.

- Данила познајем 10. година. Овај млади момак је велики Србин, био је активни присталица Покрета 1389 кад је то било најтеже, знам и да је подржавао остале, ономад, активне десничарске покрете, у оним временима када је то наглашавам било најтеже, када су националисти били прогоњени и сатанизовани систематски од стране жутог картела. Данило је слободно могу рећи: прави националиста, српски родољуб, искрени патриота, који лично осећа национализам као идеју, што подразумева много тврђу од политке коју води његов отац – рекао је Миша Вацић, председник Српске деснице, истичући да је Данило био на Косову и Метохији више пута, него што Косово пак и као реч спомињу сви “другосрбијанци”, који себи дозвољавају да изговарају његово име, ови што суботом протестују.

Српска десница поручује да нема ништа против грађанских протеста који су легитимни, али се отворено супростављамо свакој претњи која је упућена једном детету, против увреда које трпе новинарке и жене на јавним функцијама.

Српска десница захтева од државе да коначно реагује.

- Тражимо да овај и сви претходни случајеви не остану само на саопштењима која потписују партијски функционери. Тражимо да се поступи другачије од примера из случаја Ђорђа Вишекруне, који је приведен, па пуштен. Захтевамо да сви починиоци буду процесуирани и осуђени. Јавност подсећамо: да је неко којим случајем за време ,,демократа“ претио деци Бориса Тадића – тај би био ухапшен заједно са члановима породице, све до деветог колена и јавно проглашен државним непријатељом. Апелујемо на државу и правосудне органе да хитно реагује тако што ће сви кривци бити ухапшени, и да ниједно дете у Србији, ниједна жена, више не буду предмет болесних умова са којима се нажалост сусрећемо. Закон мора бити једнак за све. Затвор мора да буде место где ће завршти сви који се усуде да упуте претњу. Србија је земља која не трпи насиље ни у ком облику – закључују у Српској десници.

Снимке армије Венецуеле како иде ка граници са Колумбијом погледајте ОВДЕ. Шта каже Лавров о повлачењу Американаца из споразума о нуклеарном наоружању сазнајте ОВДЕ.

Извор: Националист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Радован Дамјановић о правој историји Срба.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА