Најновије

ГАРДА ДОБИЛА МОТОЦИКЛЕ: 25.батаљон војне полиције опремљен новим средствима (ФОТО/ ВИДЕО)

Гардијски 25.батаљон војне полиције је добио 12 савремених мотоцикала за регулисање саобраћаја. Реч је о службеним мотоциклима које производи немачка компанија BMW. Запремина мотора је 1250 кубика, док је његова снага око 140 “коња”.

Града добила нове мотоцикле (Фото: Медија центар Одбрана)

Основна намена ових мотоцикала је ескортна вожња, пратња личности, регулисање и контрола саобраћаја, како војног тако и путног.

Како је истакао генерал Тодоровић овом набавком су подигнуте способности Гарде Војске Србије када су у питању овакви типови задатака, преноси интернет портал Војске Србије.

Примопредаји групе мотоцикала је поред команданта Гардијске бригаде генерал-мајора Миломира Тодоровића, присуствовао и министар одбране Александар Вулин. Церемонија је одржана у кругу касарне на Дедињу.

“Као што је наредио председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић, Војска Србије ће се интензивно опремати најсавременијим борбеним средствима. Али, као што видите, не само “миговима”, не само тенковима, већ и мотоциклима и свим оним што је потребно за свакодневни живот свих припадника Војске Србије. Последњи пут смо мотоцикле набављали пре више од 30 година, баш као што смо пре више од 30 година набављали најмодерније авионе. Као што набављамо авионе, набављаћемо и мотоцикле, аутомобиле, комбије, набављаћемо све оно што је потребно Војсци Србије – нагласио је министар Вулин.

Међу припадницима Војне полиције из састава Гарде који су данас управљали новим мотоциклима је и заставник Иван Обрадовић, који је истакао да је реч о мотоциклима који су у самом врху по квалитету, а још је битније, како је нагласио, да су најбољи у својој класи када је реч о регулисању саобраћаја мотоциклом.

“За безбедност учесника у саобраћају, а посебно мотоциклиста који се баве регулисањем саобраћаја, веома је важно да имате добро средство за рад и да будете добро опремљени. Овим средством смо задовољили све безбедносне аспекте како би наши припадници могли да регулишу саобраћај, а уз мотоцикле смо добили и најсавременију заштитну опрему” – нагласио је заставник Обрадовић, додајући да је реч “о мотоциклима који су опремљени посебним уређајима за давање звучних и светлосних сигналакао и најбезбеднијим АБС системом за кочење, што омогућава нагло успоравање и убрзавање и враћање у поредак ескорта много брже и безбедније него што су то раније генерације мотоцикала могле.”- преноси интернет портал Војске Србије.

Шиптари имају нови паклени план. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА