Најновије

ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ ПОЧИЊЕ НА БАЛКАНУ?! Лазански упозорава: Ми смо већ у сукобу са Приштином! (ВИДЕО)

Војно-политички коментатор Мирослав Лазански кометарисао актуелна нагађања о почетку Трећег светског рата, за који кажу да би почео сукобом ниског интензитета на Балкану. Он је одговарао на питања водитеља о актуелнох ситуацији у свету.

Мирослав Лазански (Фото: Јутјуб)

- Амерички извештај који је процурио у јавност каже да је сукоб ниског интензитета могућ. Тај сукоб постоји између нас и Приштине. Покушавају да нам украду Трепчу и наметнули су таксе 100%. Сваки сукоб економског карактера можемо посматрати као врсту рата. Ратови могу бити информативни, економски, историјски, културолошки...

Сећамо се ратова 90-тих који су почели са упадом Србије у платни промет, онда су Словенија и Хрватска престале да финасирају ЈНА, онда смо имали упад ЈНА у политички систем, тако да је тешко пресудити у ком је тренутку дошло до оружаног сукоба - рекао је Лазански.

О нуклеарном наоружању

- Нико није луд да улази у сукоб са неким ко има атомско оружје. Иран ако крене у тај процес не треба им пуно. Они су нација која има велики потенцијал, цивилизација која је стара шест хиљада година, богати су знањем, такође су имали сарадњу са Пакистаном. Једина земља која је демонтирала атомску бомбу је Јужноафричка Република, коју су испробали у водама Јужног Атлантика, али су одучили да је се одрекну када је Мандела досао на власт - објаснио је.

Шта значи за будућност крај свих споразума о орграничењу наоружања?

- Американци су изасли из тог споразума, а Путин је објавио да неће први поставити ракете. Американци су оптужили Русују због ракете 9М. Са том ракетом би могли да гађају целу Европу - истакао је.

Када у Америци желе буџет за наоружање, кажу да су их Руси претекли, и да су они у великој опасности, тад се одобрава велика количина новца?

- Постоји лаж, велика лаж, и статистика. Увек је добро говорити да она друга страна има предност, јер тако подстичеш политичаре да извоје више новца. Узрок распада Совјетског Савеза је била управо трка за наоружање. Међутим Москва је одговорила да ће нову фазу трке следити асиметричним потезима. Да неће више Американцима одговарати истим потезима, неће се ићи стратегијом оружје против оружја - коментарисао је.

Да ли Србија може сама да се брани, не треба јој НАТО?

- Србија пре свега мора да јача своју одбрамбену моћ, кроз јачање економије и набављање нових борбених система и увођењем обавезног слузења војног рока. Без редовног војног рока, немамо ратну резерву. Тиме што нема војног рока не може да се елиминише могућност рата. Ми смо укинули управе пешадија, оклопних јединица.... увели Г2,Г3,Г4... Не можемо калемити неке структуре из западних армија на Српску војску. У Шведској враћају редовни, у Немачкој такође, док Аустрија никад није ни укидала! Цивилним служењем војног рока нисмо добили ништа - објаснио је Лазански.

Лазански је открио и из чега је све пуцао.

- 1983. сам први из Југославије пуцао из М6, али сам видео да је калашњиков поузданији. Пуцао сам из свега. Поседујем оружје на које плаћам порез. Постоје посебне дозволе за држање и посебне за ношење оружја. Тај порез се не плаћа ни у једној држави ЕУ. У другим државама постоје љубитељи оружја, нпр. у Нормандији праве церемоније, дођу са приватним тенковима, обуку се у униформе, старији људи ставе шлемове на главу, то је култура сећања на старо оружје.

Прочитајте ОВДЕ каква ће то одлука запалити Балкан.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА