Најновије

Амери се узалуд надају да је „Посејдон“ тек „руска пропаганда“

Сједињене Државе ће после коначног изласка из Споразума о ракетама средњег и малог домета почети да производе те досад забрањене ракете, консултујући се са својим партнерима и савезницима – потврдила је Андреа Томпсон.

Посејдон (Фото: Јутјуб)

А она није било ко, јер – заменик је државног секретара САД за контролу наоружања и међународну безбедност.

Утолико је важније што је Томпсон тек онако, фактички узгред, рекла да Вашингтон очекује да се Русија „врати поштовању споразума“. Овим је поновила америчку тврдњу да САД напуштају споразум јер га Москва крши, а кад би престала – Вашингтон би, тобоже одустао од његовог напуштања (крајем јула).

За разлику од ове „продаје магле“, Томпсон је сасвим одређено рекла да њена земља остаје привржена контроли нуклеарног наоружања и да `стандарди` који важе у тој области „остају непромењени“.

Коментаришући изјаву руског министра одбране Сергеја Шојгуа (да ће Москва направити копнену верзију крстареће ракете „Калибар“ и хиперсоничну копнену ракету великог домета), била је такође прилично одређена:
         
„По сваку цену ћемо штити безбедност америчког народа. Производићемо ново наоружање и усавршавати и модернизовати постојеће“.


         
Томпсон је – имајући у виду информације о „Посејдону“, руском подводном атомском суперторпеду са неограниченим дометом – рекла да је то руска пропаганда. Учинила је то у овом контексту:

„Суочавамо се сда целим спектром претњи са стране Русије и других земаља. Међутим, америчка армија је најмоћнија на свету, а то ће и остати. Не верујем превише руској пропаганди, а имам пуно поверење у наше оружане снаге“.

Додала је да ново америчко наоружавање наводно неће бити реакција на наоружавање Русије већ да га диктира потреба да се „по сваку цену заштите Американци“.

усија је објавила да је минуле недеље завршила „кључну етапу тестирања Посејдона“.

Московски војни експерти тврде да ће „Посејдон“ бити нерањив јер ће развијати велике брзине (до 200 километра на сати), зарањати дубље од 100 метара и кретати се – непредвидљиво.

„Посејдон“ ће захваљујући малом атомском реактору који ће га покретати имати „интерконтинентални домет“.

Иран представио нови пројектил – Нетанијахуу позлило и отказао лет у Аустрију! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА