Најновије

БАХАТИ ШАРЧЕВИЋ: Наметнуо школи директора против кога је већина родитеља и запослених

Ових дана направљен је преседан у 70 година дугој историји Економско трговачке школе школе у Новом Пазару који је изазвао бес и неверицу родитеља ученика и запослених. Министарство просвете је за директора школе именовало младог Ивана Вељковића против чијег избора је гласала апсолутна већина Наставничког већа и Савета родитеља.

Шарчевић (Фото: Јутјуб)

Вељковићевом именовању се успротивио готово читав колектив, а на гласању је добио свега осам гласова подршке док је 114 њих гласало за досадашњег директора Сеада Љајића. Као један од разлога противљења избору Вељковића запослени наводе да је непознат колективу, али и становницима Новом Пазара.

- Зар ми у Пазару немамо довољно квалитетних људи, и Бошњака и Срба, који могу да победе на конкурсу и заузму позицију директора ове квалитетне образовне установе у Новом Пазару, већ мора да нам министар Шарчевић намеће кадрове из своје партије? Циљ није да станемо на страну бившег директора Љајића, који је узгред урадио више за ову школу него десетак претходних директора, већ да апелујемо да се конкурс понови и да се изабере човек из Новог Пазара – наводи се у једној од петиција коју су незадовољни професори и родитељи поставили на интернету.

Они тврде да новоименовани директор већ прети санкцијама, казнама и инспекцијама, како запосленима ове образовне установе, тако и ђацима и родитељима, уколико подигну глас против његовог именовања. Као најодговорнијег за новонастали проблем у Новом Пазару сматрају министра просвете Младена Шарчевића који је показао огроман степен бахатости и самовоље и тиме изазвао проблем у колективу који је до сада добро функциониса.

Каква атмосфера влада на југу Србије уочи Вучићевог обиласка сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА