Најновије

ИНВАЗИЈА СНС-А НА ЈУГУ СРБИЈЕ: Уцене, претње отказима...Ванредно стање у Врању уочи Вучићевог митинга!

Уочи вечерашњег митинга председника Србије и лидера СНС у Врању влада нека врста ванредног стања. Бина са специјалним светлосним ефектима, јаким озвучењем монтирана је више сати на крају пешачке зоне, непосредно уз зграду градске управе.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

– Овакве мере обезбеђења нису забележене ни у време када је овде долазио Слободан Милошевић. Народ је заплашен, и под страхом се креће – објашњавају становници Врања.

Сви очекују да ће се СНС огласити вешћу да је у Врању на митингу на коме ће поред председника Србије, говорити и председница Владе Србије Ана Брнабић, “присуствовало 10.000 грађана, због чега је и одабрана локација која даје привид већег броја грађана”, наводе полицијски извори.

Под претњом добијања отказа, скупу морају да присуствују радници Јумка, Симпа, свих јавних предузећа, лекари, спортисти, културни радници… Постоје одређени пунктови за сва јавна предузећа где ће бити евидентиран долазак запослених. У Врање пристижу и аутобуси из Лесковца, Ниша, Зајечара, али и са КиМ, где су углавном ђаци основних и средњих школа који су на зимском распусту. 

Партијски налог упућен одборима напредњака у седам општина Пчињског округа, који је објављен на локалним порталима изричито наводи “да треба обезбедити присуство најмање 9.000 људи”, задао је тежак задатак локалним функционерима напредњака.

Јавно су мобилисани радници компанија Јумко и Симпо, одакле је на митинг морало да дође око 2.000 радника. Сва јавна предузећа у Врању за ову прилику направила су по налогу директора спискове упошљеника, који су сат времена пре почетка митинга морали да буду на пунктовима како би било регистровано њихово присуство. Уследио је јавни позив лекарима и медицинском особљу ЗЦ, који је објавила главна сестра ове здравствене установе на свом Фејсбук профилу. Позвани су и навијачи фудбалског клуба Динамо да у жутим мајицама клупске боје изразе на митингу “поштовање председнику Вучићу за све што је урадио за клуб и град”.

– Било је пуно скупова оваквих, па и када је на власти био Милошевић није било оваквог притиска и претњи да се обезбеди масовност. Врање је још једном жртвован град од стране још једне не толерантне шолитике – заједничко је мишљење обичних грађана Врања, који су се нашли у политички узаврелој атмосфери.

Вучић митингом у Врању започиње дводневну посету југу Србије, током које ће обићи Владичин Хан, Сурдулицу, Трговиште, Бујановац у оквиру кампање “Будућност Србије”.

Немачка је чврсто против промена граница на Балкану. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Саопштење СНС-а у Врању

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА