Најновије

ИРОНИЈА: Црна Гора тражи слободне изборе у Венецуели, а сама их никада није имала

Црна Гора подржала заједничку изјаву европских партнера у којој је исказана подршка председнику Националне скупштине Хуану Гваиду да, у складу с Уставом у капацитету привременог председника, обезбеди одржавање слободних избора.

Црна Гора (Фото: Јутјуб)

Министар иностраних послова Црне Горе Срђан Дармановић, уместо да се бави најтежом политичком кризом која дрма Црну Гору, одлучио се да шири „демократију“ у Венецуели, пише подгорички портал ИН4С.

Како је саопштено из Министарства иностраних послова, Црна Гора је „подржала став Европске уније у којем се осуђује продубљивање кризе у Венецуели која је резултирала масовним кршењем људских права и насиљем“.

– На тој линији, подржавамо и заједничку изјаву наших европских партнера у којој је исказана подршка председнику Националне скупштине Хуану Гваиду да, у складу с Уставом у капацитету привременог председника, обезбеди одржавање слободних, демократских и легитимних председничких избора. Црна Гора подржава и све напоре међународне заједнице усмерене ка обезбеђивању неопходне хуманитарне помоћи и решавању кризе у Венецуели мирним путем, наводи се у саопштењу.

Гротесно је да Дармановић подржава „одржавање слободних, демократских и легитимних избора“ у Венецуели, јер заборавља да таквих избора никада није било у Црној Гори, закључује портал.

Такође, Црна Гора се овим грубо умешала у унутрашње ствари једне суверене државе и поново показала да нема самосталну спољну политику, већ покорно следи оно што нареде западни центри моћи.

Како се Трампова ноћна мора остварује, погледајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мадурова порука Американцима на српском

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА