Најновије

ТРАМП ОТВОРЕНО ЛАЖЕ: Објављује да су САД ослободиле Ирак и Сирију од Исламске државе

Доналд Трамп почиње и да лаже `на велико`.

Трамп (Фото: Јутјуб)

Најавио је да ће наредне недеље објавити да САД и њихови савезници контролишу 100 одсто територија у Ираку и Сирији које су биле под контролом Исламске државе.

Најавио је да ће наредне недеље објавити да САД и њихови савезници контролишу 100 одсто територија у Ираку и Сирији које су биле под контролом Исламске државе.

Амерички званичници наводе да је Исламска држава изгубила 99, 5 одсто територије које је контролисала, као и да сада држи само око пет квадратних километара у Сирији, у селима у долини средњег тока Еуфрата, где је концентрисан највећи део њених преосталих бораца.

Истина је, међутим, да су Американци и њихови савезници – рачунајући и Курде – у Сирији ослободили од ИД много мању територију него сиријска армија и њени савезници.

Осим тога: Исламска држава се жестоко борила само против сиријске армије. А против Американаца је глумила ратне окршаје, као и Американци против ње.

Вашингтон је створио Исламску државу и не би се против борио ни онолико колико се борио да се Русија није умешала у сиријски рат и преокренула његов ток заједно са Ираном.  

Трампов помоћник за националну безбедност – Џон Болтон – у исто време је објавио да САД своје антивенецуеланске санкције неће применити против оних припадника армије Николаса Мадура који пређу на страну америчке марионете у Каракасу Хуана Гуаида.

Турска се једном заувек ослободила ММФ-а и никад му се неће вратити. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ово Американци крију - Руси обарају ракете по Сирији као луди!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА