Најновије

ИНЦИДЕНТ У ПОЉСКОЈ МЕЊА СВЕ: Савезник неће да испоручује ракете Украјини

Литванија је одлучила да још увек не преноси противваздушни ракетни систем NASAMS Украјини, али је спремна да подели додатну муницију за немачку хаубицу PzH 2000, изјавио је министар одбране Литваније Арвидас Анушаускас, преноси балтички портал Делфи.

Украјинска војска (Илустрација: министарство одбране Украјине)

Данас је у Виљнусу одржана седница Државног савета за одбрану, током којег су власти те земље разговарале о даљој војној помоћи Украјини.

Литванија је, након инцидента у Пољској са падом пројектила, одлучила да појача своју противваздушну одбрану, тако да ће задржати комплексе NASAMS за себе и набавити још система ПВО.

„Морам рећи о противваздушној одбрани, пошто је ово веома актуелно питање за регион у целини, одлучено је да убрзамо набавку додатне ПВО средњег домета. То је било у нашим плановима, само је било много касније“, рекао је министар одбране Литваније.

Према речима Анусаускаса, Литванија ће наставити да финансијски и војно подржава Украјину. Оружане снаге Украјине добиће гранате за немачке хаубице PzH 2000 из Литваније. Међутим, о другим испорукама министар није дао информације.

Литванија је предала Украјини 12 оклопних транспортера М113, од којих је 10 опремљено минобацачима.

О присуству НАТО војске у Донбасу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА