Најновије

МАДУРО ОТЕРАО ХУМАНИТАРЦЕ; ''Нећемо јефтин шоу''

Камиони који превозе хуманитарну помоћ у храни, медицинском материјалу и другим хуманитарним потрепштинама и даље чекају дозволу венецуеланског председника да уђу у ту земљу из Колумбије. Николас Мадуро је данас одбио помоћ и наредио војницима да спрече камионе да пређу мост између Колумбије и Венецуеле, рекавши да хуманитарна криза не постоји у Венецуели.

Николас Мадуро (Фото: Јутјуб)

Председник Венецуеле је рекао да хуманитарна помоћ коју спонзоришу САД, а која се допрема до колумбијског пограничног града Кукуте, "треба да се расподели сиромашним колумбијским грађанима тамо", преноси Ројтерс.

Навео је да неће дозволити да се прави "јефтин шоу" са хуманитарном помоћи да би се "оправдао државни преврат".

"Ако желите да помогнете, ослободите новац који сте блокирали нашој земљи. Украли су новац, а сада нам нуде тоалет-папир", рекао је Мадуро на конфенренцији за новинаре, преноси агенција.

Амерички Стејт департмент, који је обезбедио помоћ, позвао је венецуеланске безбедносне снаге да дозволе да потрепштине уђу у земљу.

Портпарол генералног секретара УН изјавио је у четвртак да "хуманитарна помоћ никад не би требало да буде кориштена као политички пион" и да би њена испорука требало да буде спроведена "по принципима хуманости, неутралности, непристрасности и независности", преноси Глас Америке.

Први камиони хуманитарне помоћи за Венецуелу стигли су јуче у колумбијски погранични град Кукуту.

Реч је о два контејнера од 50 тона и најмање шест камиона који су стигли на тај пункт, где ће званичници причекати на даље инструкције у вези са дистрибуцијом хране и лекова.

А снимак са колумбијске границе можете погледати ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мадурова порука Американцима на српском

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА