Најновије

ШИПТАРИ, ЈЕ Л` ВАМ САД ЈАСНО КО СТЕ И ШТА СТЕ? Један детаљ са седнице СБ УН направио јасну разлику између Београда и Приштине! Ово ће их болети

У седишту Уједињених нација у Њујорку синоћ је одржана седница Савета безбедности о ситуацији на Косову, а ставове Србије заступа шеф дипломатије Ивица Дачић.

Флора Читаку (Фото: Јутјуб)

Председавајући из Екваторијалне Гвинеје предсавио је министра Дачића као званичника Србије, а Флору Читаку само по имену и презимену.

Као и на прошлој седници Савета безбедности о ситиацији на Косову, председавајући није спомињао лажну државу Косово. Флора Читаку, представљена је само као госпођа.

Представница лажне државе државе Косова у САД Флора Читаку огласила се на Твитеру.

- Идем у Њујорк на још један бесмислен састанак СБ поводом (тзв.) Косова. Узнемирујуће је видети у којој мери се платформа СБ УН изобличује у театар у ком Србија долази и дели приче у које чак ни сама не верује - написала је Читаку и додала да је "тзв. Косово ту да остане".

Поред залагања за очување редовне динамике и формата седница Савета безбедности о раду УНМИК-а, као и подршке раду ове мисије у несмањеном обиму и са неизмењеним мандатом, министар Дачић у свом излагању даје осврт на извештаје генералног секретара Уједињених нација о раду УНМИК-а.

Поред тога, износи и нашу оцену актуелне ситуације на Косову и Метохији, посебно у контексту низа провокативних и једностраних потеза Приштине у претходном периоду, као и повећаног броја напада на Србе и њихову имовину у Покрајини.

Одржавање седнице је било неизвесно због противљења САД, Велике Британије, Немачке и Пољске иако је Екваторијална Гвинеја, која овог месеца председава СБ УН изразила спремност да то питање стави на дневни ред.

Дачић добио Трампов план за Косово. Како ће САД уразумити Приштину прочитајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА