Најновије

Меркел растурила Трампа: Очитала му лекцију! (ВИДЕО)

Исламска држава далеко од тога да је поражена, већ се уместо тога, претвара у асиметричну ратну силу након што је милитантна група изгубила скоро целу територију коју је некада контролисала у Сирији, изјавила је немачка канцеларка Ангела Меркел.

Ангела Меркел и Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Меркелова изјава на отварању берлинског седишта Немачке спољно-обавештајне агенције БНД у супротности су са изјавама америчког председника Доналда Трампа да је исламистичка група ИД поражена.

- Такозвана Исламска држава је срећом истерана са своје територије, али то нажалост не значи да је Исламска држава нестала – рекла је Меркелова и додала:

- Она (Исламска држава) се трансформише у асиметричну ратну силу. Што је, наравно, претња. 

Конзервативна канцеларка је рекла да су догађаји праћења у Сирији један од главних приоритета БНД-а, који укључују и праћење сајбер претњи и лажних вести које су формиране да утичу на демократске изборе.

Трамп је у среду изјавио да очекује формално саопштење већ наредне седмице да је Коалиција која се бори против милитаната преузела све територије које је раније држала ИД. У децембру је објавио да је група "поражена".

Трамп жели да повуче америчке трупе из Сирије до краја априла, план који је алармирао европске савезнике који се боје да ће се Исламска држава поновно појавити у Сирији у одсуству кредибилног мировног плана за окончање грађанског рата у земљи.

- Остајемо далеко од мира у Сирији - рекла је Меркел, обожавана од стране више од 550.000 Сиријаца који су пронашли уточиште у Немачкој након што је 2015. одлучила да отвори границе земље за скоро милион тражилаца азила.

Хуан Гваидо позива у помоћ Американце. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руски ракетни систем С-300 постао је оперативан на територији Сирије

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА