Најновије

БОИНГ ПРЕДСТАВИО СМРТОНОСНИ ДРОН! Покреће га вештачка интелигенција, а са собом ће носити бомбе и пројектиле (ФОТО/ ВИДЕО)

"Боинг" је представио нови аутономни авион ловац, који лети поред авиона којим управљају пилоти. "Loyal Wingman" (лојални пратилац) дуг је 12 метара, има долет 2.000 наутичких миља и опремљен је сензорима који омогућавају праћење, осматрање и прикупљање података, али и електронско ратовање.

Нови Бонгов дрон (Фото: Промо)

Посебно је погодан за удаљене мисије осматрања, које људи углавном не могу да изведу. У неком тренутку у будућности "Вингман" ће носити пројектиле или бомбе, а компанија, која за сада има само прототип, нада се да ће авион наћи купце широм света.

Дрон је део нове "Боингове" платформе без посаде, назване "Boeing Airpower Teaming System", а представљен је у уторак на Међународном аеромитингу у Аустралији, где је и развијен у оквиру поверљивог програма.

Цена новог ловца износиће само "делић" цене уобичајеног ловца с посадом, наводи компанија, а зависиће од спецификације авиона коју одабере купац.

Кристин Робертсон, потпредседник и генерални директор огранка  "Boeing Autonomous Systems",каже да је "Пратилац" "умноживач силе", намењен свим војним јединицама, којима недостаје људство.

- Захваљујући способности брзе реконфигурације и извођења различитих врста мисија у тандему с другом летелицом, наш најновији авион у портфолију биће прави умноживач снага - рекла је она.

Беспилотна летелица моћи ће да лети неколико хиљада километара, као и да носи сензоре и електронску опрему за ратовање.

Не само да ће дуже летети него авиони с пилотом, већ ће моћи и да издржи веће гравитационо убрзање, а биће опремљена и моћним компјутерима, који ће брзо обрађивати огромну количину података.

Са нова четири "МиГ-а" имаћемо најјачу авијацију у овом делу Европе. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Дејли мејл, Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА