Најновије

ХАОС У СКУПШТИНИ ЦГ: Терориста на седници, Кнежевић кренуо на Вуковића, револт против НАТО (ВИДЕО)

Црногорски посланици у петак су верификовали Протокол о приступању Северне Македоније у НАТО, али је током седнице било прилично бурно.

Хаос у скупштини ЦГ (Фото: Јутјуб)

Из власти су стигле оцене да се ради о историјском искораку, од ког ће бити боље целом региону, међутим, опозиционари сматрају да се ради о погрешној одлуци Северне Македоније.

Посебно им је засметао долазак председника Собрања Северне Македоније Талата Џаферија, првог високог званичника те земље који је Албанац.

Ни ту није био крај, па касније умало није дошло до физичког обрачуна, након што је један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић из клупе вређао Миодрага Вуковића из ДПС-а.

Кнежевић је прекидао Вуковића док је говорио, због чега је посланик ДПС-а тражио од председника Скупштине Ивана Брајовића да заустави, како је казао, беспризорника, додајући да неће полемисати са њим.

Након што су Кнежевићеве колеге спречиле физички сукоб, он је из клупе имао нову поруку за Вуковића.

“Мени Мишко Вуковић овде каже - тек ћете да видите шта ћемо да вам радимо. И нико да не реагује. Е, ја поручујем Мишку Вуковићу и свима онима који буду покушали нешто да раде мени, Андрији Мандићу, или било коме из наших породица, нека буду спремни да сачекају повратни ударац”, рекао је Кнежевић.

На крају је Протокол о приступању Северне Македоније НАТО-у усвојен са 44 гласа, а за су били посланици владајуће коалиције, СДП-а и независни посланик Неђељко Рудовић.

Ово је важан дан за Црну Гору, јер се дешава чудо невиђено. Да је Живко Николић жив имао би мотив да сними још један филм, казао је у Скупштини Црне Горе лидер НСД и члан Председништва ДФ-а Андрија Мандић, где се расправља о предлогу Закона о протоколу да Северна Македонија постане чланица НАТО пакта.

„Мале државе и мали народи имају права као и велике држави и велики народи. За овакве се одлуке морају изјаснити грађани, па кад нисмо пристали да Црна Гора буде увучена у НАТО, зашто би сада су случају Македоније примењивали другачије аршине. Они су имали референдум, који није успео али шта то брига оне у Бриселу“, напоменуо је Мандић подсетивши да је референдум о приступању Македоније у НАТО као и промени имена у Северна Македонија пропао због бојкота грађана.

Посланик ДФ-а је казао да је Владу Црне Горе, и министра спољних послова Срђана Дармановића важније шта мисле САД и Стејт департмент него њихови грађани.

„Увек ће постојати они који ће се борити за права већине, а већина је била против НАТО. Македонци нису за НАТО али се применио сличан мотив као у случају Црне Горе. Треба заступати истину па је заступати и данас кда имамо представнике из Македоније“, напоменуо је он и додао:

„Оптужени смо за тероризам и сваки дан се изводи представа, приказујете нас као терористе који су учестовали у непостојећем државном удару. Посебно према Бранки Милић која се лавовски бори за истину. Са друге стране овде седи терориста!“

Посланик ДФ-а је реаговао на присуство председника Собрања Северне Македоније Талата Џаферија.

„Овај официр овде (Џафери) је учестовао у ратним сукобима и проглашен терористом и данас ви њему овде протирете црвени тепих а нас, ваше колеге проглашавате терористима. Срам вас било!

Ево до чега сте догурали Црну Гору! Значи ли то да Црна Гора треба да крене путем Џаферија и пуца и убија људе у Црној Гори да би му неко протирао црвени тепих?

Овај човек је најпознатији по пуцању на македонске полицајце и македонске војнике!“, нагласио је Мандић.

Покојна Македонија и покојна Црна Гора

,,Ви, браћо Црногорци сте одучили да не идете на референдум о приступању НАТО савезу, јер сте знали да ћете изгубити. А господин, уважени Џафери је планирао да оде на референдум на који су изгубили, а онда су одлучили да купе седам посланика опозиције" казао је Кнежевић.

Како се Захарова смејала Ани Брнабић, погледајте ОВДЕ.

Извор: Вијести/ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА