Најновије

ЛАВРОВ ОТКРИВА: Амери би што пре напали Венецуелу, али их једна ствар жестоко кочи! (ВИДЕО)

Москва верује да би Вашингтон могао да покрене војну интервенцију у Венецуели, занемарујући став латиноамеричких земаља, упозорио је данас шеф руске дипломатије Сергеј Лавров након разговора са вршиоцем дужности потпредседника Венецуеле, Делси Родригез.

Америчка војска (Фото: US Department of Defense)

Лавров је, међутим, оценио да амерички планови о војној интервенцији у Венецуели неће успети уколико не добију подршку Колумбије и Бразила, пренео је ТАС С. 

- Суседи Венецуеле, нарочито Бразил и Колумбија, рекли су да свакако неће подржати планове за војну интервенцију у овој земљи. Уколико суседи Венецуеле одрже своју реч и остану при овом ставу, онда, највероватније, амерички планови неће бити спроведени у дело - рекао је Лавров у Москви на заједничкој конференцији за новинаре са Родригез.

Према његовим речима, осим неколико савезника САД, не постоји ниједна земља која подржава планове за војну интервенцију у Венецуели. Лавров је поново указао на снажну подршку председнику Венецуеле Николасу Мадуру и критиковао САД због вођења "циничне кампање усмерене ка свргавању легитимне владе Венецуеле". 

Родригез, која борави у посети Москви, рекла је да ће се Венецуела ослонити на залихе хране и лекова из Русије, док се суочава са блокадом коју предводе САД, те је поручила да ће руским инвеститорима врата бити отворена, додаје АП. 

Велико славље на граници Индије и Пакистана. Погледајте ОВДЕ дочек индијског пилота.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Заседање Савета безбедности поводом ситуације у Венецуели

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА