Најновије

РУСИ У СИРИЈИ ТЕСТИРАЛИ МОЋНО УБИТАЧНО ОРУЖЈЕ! Терористи би радије да се не сећају тог хорора!

Руски одбрамбени произвођач "Калашњиков", је како се извештава, тестирао "камиказа дронове" током сиријског рата. Најмање пет "камиказа" беспилотних летелица напало је позиције Харакат Арар ал-Шама унутар града Мар Шамарин у Идлибу, 19. октобра 2015. године.

Руски специјалци у Сирији (Фото: Јутјуб)

- Неколико сати након напада, локална новинска агенција “СМАРТ” обавила је разговоре са борцима који су преживели напад. Чинило се да су сви били шокирани и престрашени појавом "Wunderwaffe" који је убио једног од њихових бораца и уништио велики део њихове опреме - наводи се у извештају.

Калашњиков високо-прецизан беспилотни ваздушни систем “КУБ-БЛА” је први пут приказан на Међународној изложби наоружања и војне опреме 2019. године у Абу Дабију.

- КУБ-БЛА носи терет од 3 килограма, време летења од 30 минута и брзину од 80-130 километара на сат. Димензије су: ширина - 1210 мм, дужина - 950 мм и висина 165 мм. Типично, терет има високо експлозивно пуњење. Концерн “Калашњиков” каже да су предности система скривено лансирање, висока прецизност снимања, бешумност и лакоћа руковања - додаје се у извештају.

Додик разбија Изетбеговића и у Сарајеву. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Упознајте турски дрон камиказу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА