Најновије

СРБИЈА ЋЕ ВЛАДАТИ НЕБОМ НАД БАЛКАНОМ: Са нова четири "МиГ-а" имаћемо најјачу авијацију у овом делу Европе

Четири авиона МиГ које је Србији донирала Белорусија биће опремљени најсавременијим ракетама и опремом. Српском набавком војне авијације бавио се и познати британски часопис специјализован за тему војне авијације ,,Ер форсес мантли".

МиГ 29 (Фото: Војска Србије)

У њему се открива да ће се ремонт обавити у 558.ремонтном заводу у барановичима у Белорусији, а на ловцима ће бити урађена модернизација у сарадњи са руском компанијом RSK&MiG.

 - Радови ће обухватати дораде на радару, интеграција ракета ваздух - ваздух Р-27ЕР и Р-77 као и прецизних вођених ракета ваздух - земља. Сви донирани авиони су једноседи верзије 9.13 са фабричким бројевима 2960714907, 2960715133, 2960715157, 2960718708 и 2960718708, који су се у понедељак могли видети на налепницама које су биле постављене на трупу испод кабине - наводи се у чланку који је потпуисао војни аналитичар из Србије Александар Родић.

Родић каже да је ова набавка била неопходна због стања српске авијације, али да се морају правити дугорочни планови.

- С једне стране јако добро да смо набавили те авионе, али мислим да модернизација МиГ-ова 29 мора бити пажљиво балансирана. Морамо водити рачуна о новцу који се улаже, јер је реч о авионима који немају превише дугу перспективу.Животни век ових летелица ограничен је зато треба да гледамо ка будућности и визији авијације са вишенаменским борбеним авионом. Треба на време почети са анализама и проценама шта би било могуће купити касније, јер је МиГ 29 прелазно решење. набавка је била неопходна да би се оспособили нови млади пилоти и техничар, чиме ће ови авиони испунити своју сврху - објаснио је Родић.

Како је Лондон уценио Србију прочитајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА