Најновије

ДРАЖА МИХАИЛОВИЋ ПОБЕДИО НА СУДУ: Црногорци не могу да забране њега и краља Петра

Сузана Милић, која је донела одлуке у оба предмета, сматра да није дошло до кршења овог члана Кривичног законика, јер прављена дела не представљају то кривично дело

Генерал Дража Михаиловић (Фото: Јутјуб)

Више државно тужилаштво у Подгорици одбацило је две кривичне пријаве Црногорског покрета за организовање парастоса врховном команданту четничких јединица у Другом светском рату Драгољубу Дражи Михаиловићу и због санације спомен обележја српском и југословенском краљу Петру Карађорђевићу у Будви оцењујући да ти догађаји не представљају изазивање расне, националне и верске мржње, пише Побједа.

Стево Вучинић, испред Црногорског покрета током 2018. године поднео је две кривичне пријаве наводећи да служење паростоса ђенералу краљевске војске и санација спомен обележја краљу Петру изазива „националне, расне и верске мржње“.

Државна тужитељка у Вишем државом тужилаштву у Подгорици Сузана Милић, која је донела одлуке у оба предмета, сматра да није дошло до кршења овог члана Кривичног законика, јер пријављена дела не представљају то кривично дело.

Подсетимо НВО „Српски соко“ одржао је помен страдалој царској породици Романов и страдалом ђенералу Драгољубу Дражи Михаиловићу 17. јула 2018. у Цркви Светог Николе у Злијебима.

Док одлуку о однови споменика краљу Петру Ослободиоцу у Будви, Општина Будва донела је такође прошле, 2018. године.

Да ли ће Црногорци ићи у НАТО мисије, сазнајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Највећи мурал у Србији у част краља Петра

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА