Најновије

РИМОКАТОЛИЧКА ЦРКВА ИЗНЕВЕРИЛА ХРВАТЕ? Хрвати проглашавају Дан жалости у мају?!

Католичка црква у Корушкој одбила је молбу Хрватске бискупске конференције за одржавање мисе код Блајбурга.

Блајбург (Фото:Јутјуб)

Молба је одбијена јер се ова миса политички инструментализује, саопшила је тамошња Католичка црква.

О тој одлуци се на Фејсбуку огласио бивши председник ХДЗ-а Томислав Крамарко, преноси Индекс.

-Цела Хрватска је Блајбург! 

Поштујући универзална цивилизацијска начела праведности, етике и морала да су све жртве којима није суђено и пресуђено, невине по принципу претпоставке невиности, морамо се јавно, са посебном забринутошлу запитати – ко то забрањује ходочашће невино убијеним Хрватицама, Хрватима и мноштву убијених људи различитих националности и вероисповести, који су умрли мученичком смрћу од злочиначке руке у својеврсном геноциде чије је исходиште на Блајбургу? Ко забрањује мису предвођену хрватским бискупима, свету мису за невино погубљене чије душе до дана данашњег нису нашле мир, спокој и задовољиле истину у својој мученичкој смрти- написао је Карамарко.

Како је додао, забрана мисе није ништа друго него “чин обезвређивања свеукупног ходочашћа и перфидно обесхрабривање ходочаника како би их у Блајбургу сваке године било све мање”. 

-Нема алтернативе свечаном сухаристијском слављу и молитви за жртве највећег историјског геноцида у Хрватској, нема алтернативе Блајбургу јер је цела Хрватска Блајбург, а цели Блајбург је у нашим срцима, навео је он. 

Наглашава и да је једини државнички одговор овим настојањима да се Блајбург избрише из историјског сећања хрватског народа јесте да се један дан у години у мају прогласи националним даном жалости, молитве и сећања на невине жртве са исходиштем на Блајбургу. 

-Ако на овом испиту паднемо као народ, ускоро ћемо сведочити обезвређивању Олује и Вуковарске колоне сећања, рекао је он.

Приштина у највећој паници до сада. Више о томе прочитајте ОВДЕ

Извор: Index. hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Блајбург, стварност, мит и забрана.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА