Најновије

Америчке дипломате да напусте земљу у року од 72 сата!

Венецуела је наредила америчким дипломатама да напусте земљу у року од 72 сата. Ултиматум долази након што је председник Николас Мадуро оптужио америчког председника Доналда Трампа за сајбер "саботажу" која је довела до највећег нестанка струје у тој земљи.

Амерички војник (Фото: Јутјуб)

- Доналд Трамп је најодговорнији за сајбер напад на венецуелански електроенергетски систем - рекао је Мадуро у емисији из председничке палате Мирафлорес у понедељак увече, додајући да ту технологију поседује само влада САД, преноси Ројтерс. 

Хулио Кастро, из невладине организација "Доктори за здравље", изјавио је на Твитеру у понедељак увече да су од почетка нестанка струје у јавним болницама умрле 24 особе. 

Министар спољних послова Венецуеле Хорхе Ареаса изјавио је да америчке дипломате морају да напусте Венецуелу у наредна три дана, а у саопштењу владе се наводи да "присуство ових званичника на венецуеланском тлу представља ризик за мир, јединство и стабилност земље". 

Амерички Стејт департмент саопштио је у понедељак да ће ове седмице повући своје особље из Венецуеле, додајући да њихово присуство представља "ограничење за америчку политику" у тој земљи, подсећа агенција.

Циљ НАТО агресије на Југославију није испуњен. Погледајте ОВДЕ због чега.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хаос на вратима Венецуеле

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА