Најновије

ИРЦИ СЕ ДИЖУ НА ОРУЖЈЕ ПРОТИВ БРИТАНСКОГ ЈАРМА: ИРА преузела одговорност за постављање бомби у Лондону и Глазгову! (ВИДЕО)

Истраживања у вези са уређајима који се користе у експлозијама су у току и истрага се наставља како би се потврдиле тврдње да је напад извршила ИРА.

Ирска републиканска армија (Фото: Јутјуб)

Одговорност је преузео ентитет познатији као Ирска републиканска армија (ИРА), која је наводно поставила експлозивну направу на Универзитету у Глазгову, укључујући и три саобраћајна чворишта у Лондону, како преносе полицијски извори које је пренео “Скотиш Сан”. Отприлике осам зграда евакуисано је на универзитету након што је сумњиви пакет откривен око 10:45 сати.

Контролисана експлозија је изведена након што су објекти евакуисани у градском Вест Енду, саопштила је метрополитанска полиција. Службеници за борбу против тероризма повезали су сличне пакете који су раније исте недеље постављени на три саобраћајна чворишта у Лондону.

Детективи суочени са тероризмом истражују три пакета у Лондону, док полиција Шкотске истражује инцидент на Универзитету у Глазгову. Обе агенције деле обавештајне податке како би помогли у њиховим истрагама. Међутим, пронађене су само четири од пет уређаја, пошто је група преузела одговорност за постављање пет направа, саопштиле су власти.

Полиција информише пословне објекте и секторе у Великој Британији да остану опрезни и пријављују сумњиве пакете полицији, са сличним саветима који су раније упућени војним снагама Велике Британије. Полиција је открила сумњиве пакете око 9:55 у компас центру у близини аеродрома Хитроу, Нелсон Роад и Хоунслов, саопштила је метрополитанска полиција.

Пакет је отворило особље у згради, постављајући уређај. Нико није повређен и инцидент није довео до одлагања летова. Британска саобраћајна полиција је упозорена на станици Ватерлоа око 11:40, а службеници за деактивацију бомби су неутралисали уређај. Није било повређених.

САД се морају приближити Русији. Погледајте ОВДЕ због чега.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ирска републиканска армија

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА